Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Algunes de les peticions que es generen a través d'aquesta aplicació requereixen la signatura del o la cap del servei o del director o la directora de departament corresponent perquè continuen el seu curs o es facen efectives, i , d'altres , precisen la firma de la persona sol·licitant durant la seua tramitació. A més d'incloure el procés de signar, la mateixa plataforma permet als usuaris i usuàries seguir l'estat en què es troba la seua sol·licitud, és a dir, si està en curs i si ha sigut denegada, cancel·lada o tancada. Alhora, els i les caps de servei i els directors i directores de departament poden buscar i consultar totes les peticions que s'hagen realitzat en el seu servei per veure'n l'estat de tramitació i l'evolució. 

Accés a l'aplicació

L'aplicació es troba en la plataforma d'informació i gestió en línia IGLU > Eines de gestió > Formularis peticions (SPI). Hi podeu accedir a través del següent enllaç https://e-ujier.uji.es/pls/www/gri_ass.spi020001.

Anchor
usuaris
usuaris
Qui pot utilitzar l'SPI? 

Aquesta plataforma informàtica pot ser útil per a qualsevol membre de la comunitat universitària de l'UJI que necessite fer una de les peticions previstes en SPI. Cal subratllar que per a accedir a l'aplicació us heu d'identificar amb el nom d'usuari i la clau d'accés de l'UJI. Heu de tenir en compte, però, que segons el vostre perfil podreu realitzar unes sol·licituds o d'altres i unes accions determinades en l'aplicació SPI: 

  • Caps de servei o direccions de departament: com tots els usuaris de l'UJI, poden fer peticions i consultar-les per veure el seu estat. Però, a més, específicament són els encarregats , s’encarreguen de signar i autoritzar aquelles sol·licituds que requerisquen la firma del cap o la cap de servei o del director /a o directora de departament. A més, poden autoritzar a altres persones perquè vegen les sol·licituds que estan pendents dins del seu servei o departament i delegar la seua firma perquè una altra persona puga signar-les, tant de tots els procediments de la seua àrea com només d'un determinat formulari.

  • Personal d’administració i serveis (PAS), personal docent i investigador (PDI) i estudiantat: poden realitzar peticions, tot i que només sobre aquells procediments que en què tinguen autorització , d'acord al segons el seu perfil. Un cop realitzades, poden consultar-les per veure el seu estat. També poden signar-les, però només quan una de les fases de tramitació precise la firma de la persona sol·licitant. Cal destacar que també poden gestionar peticions d'usuaris convidats, és a dir, externs persones externes a la comunitat universitària que disposen de compte d'usuari i clau d'accés corporatius. 

...

Quan accediu a l'aplicació, la pàgina d'inici es presenta d'una manera o una altra segons el perfil d'usuari que tingueu. Si sou cap de servei, director de departament o un usuari amb autoritzacions per consultar sol·licituds pendents i/o tancades o signar peticions;, es mostra així: 

...

Com podeu veure en la imatge superior, a través de la pàgina d'inici , podeu accedir a: 

  • Les meues sol·licituds

  • Signar sol·licituds 

    • Signar sol·licituds: apartat des d'on del qual podeu signar una sol·licitud, quan el procediment requerisca la firma dels caps del o la cap del servei o dels directors del director o directora de departament corresponent. Per a més informació, consulteu Com s’autoritzen i se signen les peticions?

  • Opcions per consultar sol·licituds

    • Consulta de sol·licituds pendents: podeu accedir a les peticions pendents, tant de tot el vostre servei o departament, com només les firmades per vosaltres. Per a més informació, vegeu Consultar les sol·licituds pendents o tancades.

    • Consulta de sol·licituds tancades: podeu veure les peticions que estiguen tancades, tant de tot el vostre servei o departament, com les que hàgeu firmat vosaltres. Vegeu Consultar les sol·licituds pendents o tancades per a obtenir més informació. 

    • Cercar sol·licituds: pitjant si premeu aquesta opció podeu cercar les peticions vinculades al vostre servei, independentment de l'estat en què es troben. Per a tenir obtenir més informació, consulteu Com es busquen les peticions? 

  • Opcions com a CAP de servei 

    • Autoritzacions a les sol·licituds pendents: des d'ací podeu donar permís a una persona determinada perquè puga accedir i veure les peticions que estiguen pendents dins del vostre servei o departament. Per a més informació, vegeu Autoritzar usuaris a accedir a les sol·licituds pendents. 

    • Delegació de firma de CAP de servei: a través d'aquesta opció podeu autoritzar una altra persona perquè puga firmar les sol·licituds en nom vostre com a cap de servei o director o director de directora de departament. Podeu ampliar la informació en Delegar la vostra signatura. 

    • Monitor de sol·licituds: pitjant si pitgeu aquesta opció podeu accedir a un resum amb una espècie d'auditoria de les peticions que s'hagen fet sobre un servei i/o procediment determinat. Per a més informació, vegeu Control de les sol·licituds. 

  • Altres opcions

    • Configuració personal: a través d'aquest enllaç podeu definir la forma en què voleu que es mostren les peticions en la pantalla. Podeu establir que es veja un nombre concret de sol·licituds per pantalla, que estiguen ordenades de forma Descendent o Ascendent i que aquests filtres s'apliquen per defecte o no, com podeu observar en la imatge de sota.

...

Com podeu observar en la imatge superior, a través de la pàgina d'inici , podeu accedir a les següents opcions: 

  • Les meues sol·licituds

    • Nova sol·licitud: pitjant si premeu ací podeu generar una nova sol·licitud d'un dels procediments que en què estigueu autoritzats. Per a més informació, consulteu Com es realitza una nova petició?

    • Consulta de sol·licituds realitzades: a través d'aquesta opció podeu veure totes les sol·licituds que hàgeu creat. Aneu a Com es consulten les peticions realitzades? per a tenir més informació. 

  • Signar sol·licituds

    • Firmar sol·licituds: aquest apartat només s'activa i es mostra quan genereu peticions que, durant la seua tramitació, precisen la vostra signatura com a sol·licitants. També està habilitat per a aquelles persones que estan autoritzades a signar una sol·licitud durant la seua tramitació o aquelles a qui el cap o la cap del servei ha delegat la seua firma. Per a més informació, vegeu Signar una petició

  • Altres opcions

    • Configuració personal: com els i les caps de servei o directors i directores de departament, a través d'aquesta opció , podeu especificar la manera en què desitgeu que es vegen les sol·licituds en la pantalla. Com ja s'ha explicat anteriorment, podeu establir que es veja un nombre concret de peticions per pantalla, que estiguen ordenades de forma descendent o ascendent i que aquests filtres s'apliquen o no per defecte.  

A més, tots els usuaris teniu des de la pàgina d'inici un enllaç directe a les Instruccions d'ús del de l'SPI.

Cal destacar que navegant quan navegueu per les diverses pàgines que presenta l'aplicació us trobareu amb una icona d'una fletxa 

Status
titleUnknown Attachment
, situada en la part de sota, per poder anar enrere o directament a la pàgina d'inici de l'aplicació. 

...

Com s'ha explicat en Qui pot utilitzar l'SPI?, tots els membres de l'UJI podeu generar una nova petició a través d'aquesta plataforma. Només cal que feu clic en l'opció de Nova sol·licitud de la pàgina d'inici de l'aplicació. 

...

Com podeu veure en la imatge superior, els procediments es divideixen en categories i cada persona podreu podrà tramitar-ne uns o uns altres en funció del vostre seu perfil: 

  • Infraestructures i manteniment: acull procediments relacionats, per exemple, amb els serveis de telefonia o noves instal·lacions i equipament. 

  • Recursos electrònics: peticions  es tracta de les peticions vinculades al compte d'usuari, la instal·lació de programari a les aules o a l'àlies i la bústia compartida, entre d'altres. 

  • Beques: mostra els formularis de sol·licituds de convocatòries de beques de col·laboració.  

  • Consumibles: plasma la petició de recanvi de tòner a les impressores làser dels serveis centrals.

  • Prevenció i gestió mediambiental: aquesta categoria aplega agrupa les notificacions d'accidents, incidents o condicions de treball insegures i la sol·licitud de recollida de residus o de l'estudi de condicions de treball i de medi ambient. 

  • Consultes i reclamacions: agrupen agrupa procediments com ara la sol·licitud d'actuació, davant d'una consulta o queixa, de la Sindicatura de Greuges de l'UJI.

  • Assessorament: recull les peticions vinculades a consultes o informes d'Assessoria Jurídica o sobre assessorament lingüístic. 

  • Biblioteca: aplega conté les sol·licituds de telepréstec.

  • Protecció de dades: és una categoria que acull peticions, entre d' altres, d'intervenció del Gabinet de Planificació i Prospectiva Tecnològica, de tractaments especials de dades personals o notificació d'incidències de seguretat. 

  • Acadèmica: mostra formularis sobre sol·licituds de modificació de guies docents fora de termini , i canvis en els horaris de les assignatures i en el POD del professorat. Per a més informació, consulteu els manuals de funcionament de Guies docents i d'Horaris i POD

  • Tràmits administratius: fa referència a peticions d'alta i baixa dels procediments en el catàleg (vegeu el manual de  Catàleg de procediments per a obtenir més informació), d'introducció de dades en convocatòries ja tramitades, de signatura electrònica de resolucions i de convocatòria d'ajudes i beques. 

...

Teniu disponible el botó Guardar les dades, en la part superior dreta de la pantalla, per desar les dades que hàgeu emplenat i continuar i completar el formulari de petició en un altre moment. A més, en la part de sota apareixen uns números que indiquen el nombre la quantitat de pantalles que té el formulari i per les quals haureu de passar per completar el tràmit. Fixeu-vos que apareix en una mida superior grandària major el número de pàgina en què us trobeu. Cal que tingueu en compte que hi ha alguns camps que només accepten números i si intenteu posar alguna lletra el sistema no us deixarà. Així mateix, alguns formularis incorporen camps que es poden multiplicar. Com podeu veure en l'exemple de sota, només cal que polseu el signe de la suma per tal d'afegir un altre camp idèntic, o el de la resta per a eliminar-lo. 

...

Quan tingueu emplenats tots els camps, almenys els obligatoris (marcats amb un asterisc), podeu fer clic en la icona de següent, situada en la part de sota de la pantalla i enquadrada de roig en la imatge de sota. Si voleu conèixer més informació sobre Què és un camp obligatori? consulteu el document Elements comuns de les aplicacions

...

A partir d'aquest moment, podreu fer el seguiment de la vostra petició a través de l'apartat Consulta de sol·licituds realitzades des de la pàgina d'inici de la plataforma SPI, com s'explica en el punt següent del manual Com es consulten les peticions realitzades? Cal remarcar que algunes peticions requeriran la vostra signatura com a sol·licitant , durant la tramitació , i d'altres necessitaran la firma del cap o la cap de servei o del director o directora de departament per seguir el seu curs. Quan siga necessària la signatura del cap o la cap us arribarà un correu com el de sota, en què us advertirà que si en un termini de 15 dies no l'aprova, quedarà denegada automàticament

...

Anchor
denegacio
denegacio
En cas que la vostra petició es denegue, com a sol·licitant, també rebreu un correu electrònic recordant-vos el número de sol·licitud (l'Id que fica posa automàticament el sistema a cadascuna quan es genera), un enllaç directe al contingut de la petició i les observacions amb els motius per al seu rebuig. Per a més informació, vegeu Com s'autoritzen i se signen les peticions?

...

Cal subratllar que alguns procediments envien automàticament un correu electrònic d'avís a l'usuari quan ha de caducar el servei perquè renove o torne a fer , de nou, la petició. És el cas, per exemple, de l'accés via túnel a aplicacions de gestió (VPN). 

...