Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Table of Contents
minLevel1
maxLevel2

...

Aquesta plantilla també preveu que pugueu incloure un megabanner per sota del Títol llarg i el Subtítol (si en té), l’apartat destacat (Et pot interessar) per sota del contingut del node principal, un footer al peu de la pàgina, un espai per cridar a l’acció per sobre del menú de la pàgina i les seccions de Vídeos i Notícies.

Plantilla Vídeo 2 notícies

La plantilla Vídeo 2 notícies presenta dues parts diferenciades: una superior que manté l'estructura i característiques de la plantilla Base i una inferior que mostra, amb unes peculiaritats concretes, els continguts relacionats dels subnodes. La plantilla ve definida amb el nivell 2 i, per tant, mostra el contingut de les subcarpetes de fins a dos nivells per sota.  

...

Contingut node principal

La part superior de la pàgina és opcional. Si voleu que es veja, com a mínim, ha de tenir un recurs HTML amb un Títol llarg. També pot incorporar un vídeo o una imatge i suporta un /megabanner/ i un /footer/. Per a obtenir més informació vegeu les característiques de la Plantilla Base. Si no afegiu ni un recurs HTML ni una imatge, aquesta part de la pàgina queda anul·lada i la part inferior es desplaça i ocupa aquest lloc. 

Contingut relacionat dels subnodes

Els continguts dels subnodes apareixen distribuïts en dues columnes en la part de sota de la pantalla: 

  • Esquerra: el primer subnode que creeu es mostrarà en la columna esquerra i ha de tenir, almenys, una pàgina HTML amb el títol Ciència UJI (el podeu personalitzar i posar l'enunciat que desitgeu). Aquest apartat està pensat per a mostrar el contingut d'un subnode amb un vídeo. Per tant, ha de contenir, almenys, un recurs HTML amb un Títol que faça d'enllaç a l'ampliació de la informació, un Resum i un vídeo. En cas que no tinga vídeo també pot mostrar una imatge, sempre que el nom siga index.jpg (URL). Heu de tenir present que encara que hi haja més continguts, en la pàgina web únicament es mostrarà un, seguint el disseny de la plantilla.     

  • Dreta: heu de crear un segon subnode amb el títol Notícies científiques (també el podeu personalitzar). Aquesta secció està dissenyada per a mostrar el contingut de dos subnodes. La plantilla permet incloure'n més però heu de tenir en compte que estèticament no quedarà bé perquè deixarà molt d'espai en blanc, sota la columna esquerra. Per tant, com a mínim, aquests subnodes han de tenir un recurs HTML (amb un Títol que faça d'enllaç a l'ampliació de la informació i un Resum) i una imatge amb el nom index.jpg (URL). En aquest cas, encara que incloga un vídeo, la plantilla no el visualitzarà. En aquest punt és important subratllar que l'aplicació, automàticament, comprova que les informacions que van en aquesta columna no estiguen en la columna esquerra per evitar duplicitats en una mateixa pàgina. Si detecta que la mateixa informació ja està a la columna esquerra, no el mostra i presenta el contingut d'un altre subnode.

Aquestes dues columnes estan sincronitzades, de manera, que els continguts que apareixen es renoven, de forma automàtica. Per a més informació consulteu Com se sincronitzen els continguts d'un node?

Altres apartats

Aquesta plantilla suporta l’apartat destacat (Et pot interessar) per sota del contingut del node principal i el footer al peu de la pàgina. En canvi, no suporta ni el megabanner, ni l’espai per cridar a l’acció ni les sefccions de Vídeos i Notícies.

Anchor
cienciatv
cienciatv
Plantilla Ciència TV

La plantilla Ciència TV té l'estructura de blog, de manera que les informacions o continguts s'ordenen, en principi, de forma cronològica. Ve definida amb el nivell 1 i, per tant, mostra el contingut de les subcarpetes del primer nivell, com a contingut relacionat. 

Cal que tingueu present que aquesta plantilla no suporta ni el megabanner, ni el footer, ni tampoc els apartats de destacat o de crida a l’acció ni les seccions de Vídeos i Notícies.

...

Cotingut node principal

Aquesta plantilla incorpora, per defecte, el títol que encapçala la pàgina Videoblog Ciència TV però es pot personalitzar. La nova versió d’aquesta plantilla, a més, presenta un cercador per text i/o data en la part superior de la pantalla. També preveu el paginat en la part de sorta, de manera que distribueix fins a 10 continguts per pàgina.

Contingut relacionat de subnodes

Aquesta plantilla està pensada per presentar el contingut dels subnodes a dues columnes i un darrera de l’altre. Per tant, aquests subnodes han de tenir almenys:

  • Un recurs HTML: amb un Títol que fa d'enllaç a l'ampliació de la informació i un Resum. Vegeu Títols de la publicació en Afegir pàgina HTML per tenir més informació. 

  • Un vídeo o una imatge: de forma preferent un vídeo i només mostrarà la imatge en cas que no tinga vídeo i sempre que el nom siga index.jpg (URL). Tant els vídeos com les imatges s'adapten al tamany del dispositiu. 

El sistema ordena els continguts automàticament a partir de la data de creació que s'ha fixat en la pestanya Continguts del recurs. Recordeu que la podeu modificar quan vulgueu. Convé subratllar, a més, que aquesta data, en cap cas, anul·la la resta de criteris de sincronització si els definiu. Per tant, si prèviament fixeu una prioritat, els continguts s'ordenaran tenint-ho en compte. Per a més informació vegeu Com se sincronitzen els continguts d'un node? 

Plantilla Videoblog 

Aquesta plantilla és molt similar a la de Ciència TV. També té l'estructura de blog, tot i que a diferència de la plantilla Ciència TV no incorpora un cercador. La plantilla Videoblog ve definida amb el nivell 1 i, per tant, mostra el contingut de les subcarpetes del primer nivell, com a contingut relacionat. Cal que tingueu present que aquesta plantilla no suporta ni el megabanner, ni el footer, ni el destacat, ni l’apartat de crida a l’acció ni les seccions de Vídeos i Notícies.

...

Cotingut node principal

Aquesta plantilla incorpora, per defecte, el Títol Llarg que encapçala la pàgina i es pot personalitzar. Al contrari que la plantilla Ciència TV no inclou un cercador ni suporta la paginació.

Contingut relacionat de subnodes

Aquesta plantilla està pensada per presentar el contingut dels subnodes a dues columnes i un darrera de l’altre, d’esquerra a dreta. Per tant, aquests subnodes han de tenir almenys:

  • Un recurs HTML: amb un Títol que fa d'enllaç a l'ampliació de la informació i un Resum. Vegeu Títols de la publicació en Afegir pàgina HTML per tenir més informació. 

  • Un vídeo o una imatge: de forma preferent un vídeo i només mostrarà la imatge en cas que no tinga vídeo i sempre que el nom siga index.jpg (URL). Tant els vídeos com les imatges s'adapten al tamany del dispositiu. 

Plantilla Fotonotícia

Aquesta plantilla està pensada per a publicar una galeria d'imatges. Permet mostrar contingut únicament textual en la part superior de la pàgina, com la plantilla Base però sense que aparega cap imatge en el marge dret. Les imatges, en forma de miniatura, apareixen en la part inferior de la pantalla. La plantilla Fotonotícia ve definida amb el nivell 2 i, per tant, mostra el contingut de les subcarpetes fins a dos nivells inferiors. Heu de tenir present que aquesta plantilla no suporta ni el megabanner, ni el footer, ni el destacat ni l’apartat de crida a l’acció.

...

Contingut node principal

La part superior de la pàgina és opcional. Si voleu que es veja, com a mínim, ha de tenir un recurs HTML amb almenys un Títol llarg. També té la possibilitat de mostrar el contingut HTML del node principal en cas que el necessiteu.

Contingut relacionat dels subnodes

Aquest plantilla ha de tenir almenys un subnode amb el nom /fotos/ perquè puga mostrar les imatges en miniatura (600x400) i dins d'ell, alhora, ha de tenir un subnode amb el nom /grans/ on heu de posar les mateixes imatges en un tamany superior (lliure). Per tal que el sistema faça la correspondència i les imatges en miniatura estiguen enllaçades amb les grans, és imprescindible que tinguen el mateix nom, és a dir, el mateix camp URL tant en el node /fotos/ com en el subnode /grans/. D'aquesta manera, en el portal web, quan l'usuari fa clic sobre una de les imatges en miniatura s'obri en una altra finestra la seua imatge corresponent en una mida més gran. Les imatges en miniatura apareixen publicades en l'ordre que tenen dins del node /fotos/.

Es recomana que utilitzeu imatges horitzontals, però en cas que hàgeu de posar una imatge en vertical haureu de reomplir la miniatura amb un fons blanc quedant com a dues franges blanques als costats (amb un programa d'edició de fotografia) fins a ajustar-la a la proporció adequada (600x400). Podeu fixar-vos en l'exemple de dalt on apareixen dues imatges en vertical. Les fotos grans corresponents a les miniatures d'imatges verticals no cal que les modifiqueu. 

Si voleu signar l'autoria de les fotos, podeu utilitzar el camp Altres autors dins de l'apartat Persones del Contingut HTML del node principal. Ho podeu especificar seguint l'exemple: FOTOS: DAMIÁN LLORENS Apareixerà al costat de la data, en la part superior de la pantalla, just sota el Títol

També podeu posar un text com a peu de foto en les miniatures, emplenant el Resum de cadascuna de les imatges en el node /fotos/