Google Drive.


Google Drive és un servei d'allotjament d'arxius al núvol, accessible quan es desitge, des de múltiples dispositius i llocs [en què es dispose d'accés a Internet]. Drive inclou els seus propis formats i editors.

Podeu guardar qualsevol tipus de document: textos, fulls de càlcul, presentacions, música, fotos, vídeos... i compartir-los.

La Universitat Jaume I no dona suport a les aplicacions locals de Google Drive, només a incidències relacionades amb el servei web.

Com accedir al Drive?

Podeu accedir-hi de dues formes:

 1. RECOMANADA. Una vegada introduïdes les credencials (usuari -sense @uji.es- i clau d'accés), a la part superior dreta de la finestra de la SAFATA D'ENTRADA, premeu sobre el cercle de punts. En el desplegable, premeu la icona de Drive (vegeu la imatge a continuació).

 2. ALTERNATIVA. En qualsevol navegador web, introduïu la següent adreça: 'drive.google.com' a la barra del cercador. Al web, premeu el botó "Anar a Google Drive". A la pantalla d'accés de Google, introduïu l'adreça completa del compte de correu de l'UJI (usuari@uji.es). Google detectarà el domini de la Universitat Jaume I i us redirigirà al SSO de la universitat, on haureu de tornar a introduir les credencials, però aquesta vegada únicament caldrà introduir l'usuari (sense @uji.es) i la clau d'accés.

D'aquesta manera cal fer un pas més, per aquest motiu recomanem fer servir l'altra opció (recomanada).

Google Drive té una capacitat (quota) d'emmagatzematge per compte limitada i variable segons el vincle amb l'UJI (100 GB per PAS/PDI i 30 GB per alumnes). El compte de Drive i del correu electrònic estan vinculats entre si i comparteixen el mateix espai.

Drive està disponible per a ordinadors de sobretaula, portàtils i dispositius com tauletes, terminals mòbils amb Windows, Android i iOS i permet editar documents i fulls de càlcul al núvol. També, en el mateix espai, es guarden els missatges de correu electrònic i les imatges que superen els 2.048 x 2.048 píxels.

Accedir a Drive des de l'explorador d'arxius de l'ordinador

Una vegada dins de Drive, cal prémer en la roda de configuració i seleccionar "Instal·la Drive per a ordinadors".

Es descarregarà un arxiu que cal executar. A continuació, veureu disponible una nova unitat anomenada Google Drive en l'explorador d'arxius del vostre ordinador.

Perquè l'aplicació del Drive sincronitze arxius entre l'ordinador de sobretaula o dispositiu mòbil i l'emmagatzematge al núvol, el client ha d'estar obert a l'equip de l'usuari. El client es comunica amb Drive perquè els canvis en un lloc es vegen en l'altre i que així les dues ubicacions continguen sempre els mateixos arxius.

No és possible fer modificacions als documents sense l'autorització de l'editor del document.

Per què cal utilitzar Drive?

Alta disponibilitat del servei, garanties de seguretat de les dades/informació (preservació, control d'accés, autenticació, confidencialitat, integritat i no repudi) i compliment normatiu. Utilitzant-lo, podeu ser més eficients, reduir riscos i limitar responsabilitats.
 • Podeu pujar qualsevol tipus d'arxiu.
 • Facilita l'organització dels documents emmagatzemats i compartits
 • Podeu compartir arxius amb un enllaç, sense necessitat de compartir la carpeta.
 • Podeu fer formularis
 • No hi ha necessitat d'instal·lar-lo a l'ordinador o dispositiu mòbil.
 • Podeu accedir al vostre Drive des de qualsevol lloc, simplement amb el compte UJI.

Com funciona?

Una vegada que heu accedit al Drive, podeu visualitzar tots els arxius que heu pujat o pujar-ne de nous.

A la columna de la dreta hi ha diferents opcions per veure els arxiu, des dels arxius que han compartit amb vosaltres fins als més recents o els que hàgeu destacat vosaltres. En aquest mateix lloc, a la part superior, trobareu un botó "+ Nou" que us permetrà obrir totes les funcionalitats del Drive.

Com es pugen els arxius o les carpetes?

Quan premeu el botó "+ Nou", apareix l'opció de pujar documents. Cal seleccionar l'arxiu que es vol pujar i esperar que es carregue. D'aquesta manera, l'arxiu ja estarà al vostre Drive.

Com es comparteixen arxius?

Seleccioneu l'arxiu que voleu compartir amb el botó dret del ratolí. Al menú desplegable,  premeu "Compartir". Tot seguit, introduïu l'adreça de correu de la persona amb qui voleu compartir-lo i polseu "Fet" per finalitzar.

Hi ha la possibilitat de compartir arxius amb altres col·laboradors mitjançant un enllaç que es generarà en el mateix moment en què ho demaneu. Per generar un enllaç, heu de polsar sobre "Obtenir enllaç per compartir". Podeu configurar diverses opcions en el document que compartireu depenent de les necessitats:

 • Edició total
 • Només comentar
 • Només veure

Com es descarreguen els arxius?

Funciona de la mateixa manera que la pujada d'arxius. Cal polsar el fitxer amb el botó de la dreta del ratolí i seleccionar "Descarregar".

Qui pot veure l'espai al Drive?

Tots els arxius que es troben al Drive només els podrà veure l'usuari, a excepció d'aquells arxius o carpetes compartides amb altres persones/col·laboradors.

Enllaços sobre Drive que poden ser útils (suport de Google):