Gmail. Accés al correu corporatiu UJIGmail és un servei de correu electrònic, amb possibilitats POP3/IMAP, proporcionat per Google. Està incorporat al G Suite for Education que inclou, entre d'altres, serveis de missatgeria i emmagatzematge al núvol. A l'UJI s'utilitza com a plataforma de correu electrònic corporativa, accessible des del compte d'usuari que es facilita a tots els membres de la comunitat universitària. Tot i que Gmail és un servei gratuït al qual qualsevol usuari pot subscriure’s, G Suite ofereix serveis empresarials.

Accés a Gmail

Per accedir a la plataforma haureu d'escriure gmail.uji.es a la barra d'adreces del navegador web. També podeu accedir mitjançant un client de correu (Thunderbird, Outlook, etc.).

A la pantalla d'identificació SSO - Punt Únic d'entrada, introduïu les vostres credencials:

 • Nom d'usuari (sense@uji.es)
 • Clau d'accés

Premeu "Continuar".


Si teniu problemes amb la vostra clau d'accés, disposeu d'un conjunt d'ajudes a Usuaris i gestió de credencials. Com a últim recurs, podeu consultar SSO: Com fer servir el mecanisme 'No recordo cap dada'.

Enviament de correus massius

Enviar correus massius amb Gmail és possible fins a cert punt. Si en algun moment necessiteu fer un enviament massiu de correus heu de saber que Gmail té limitada aquesta opció. Es pot enviar un missatge de correu electrònic a un màxim de 100 persones alhora. Una vegada que hàgeu arribat a aquest límit, la plataforma us avisarà que NO podeu enviar més missatges i bloquejarà el compte durant 24 hores.

Per què ocorre açò? La resposta és simple. Google pot arribar a considerar que esteu realitzant enviaments considerats spam o missatges no desitjats. Per aquest motiu, es recomana utilitzar llistes de distribució per a enviaments superiors a 100 destinataris.

Els límits restringeixen la quantitat de missatges enviats per dia i el nombre de destinataris per missatge.

Si algun usuari supera un límit d'enviament de correu electrònic, es mostrarà un missatge d'error com, per exemple:

 • Has aconseguit un dels límits d'enviament de correu electrònic.
 • Has aconseguit un dels límits d'enviament de Gmail.
 • Has superat el nombre màxim de destinataris.

Quan l'usuari supere un d'aquests límits no podrà enviar nous missatges fins que hagen transcorregut 24 hores. No obstant això, seguirà tenint accés al seu compte i rebrà correus electrònics. Transcorregut aquest temps, es recuperaran els límits d'enviament automàticament i l'usuari podrà tornar a enviar missatges de correu electrònic.

Quan s'utilitza l'aplicació Gmail per a mòbils en la manera Google Sync, s'apliquen els mateixos límits d'enviament que quan s'usa Gmail en un navegador web.

Les llistes de correu no tenen les limitacions atès que el que s'envia és un únic correu i la llista el difon a tots els seus membres. Els límits per dia s'apliquen a un període de 24 hores ininterromput.

Bloquejos de compte

Google disposa de mecanismes que detecten tant riscos en el contingut dels correus (per exemple, spam) com activitats sospitoses de l'usuari (per exemple, si s'ha accedit al compte des d'una ubicació diferent a les habituals, si hi ha intents d'accés de forma fraudulenta -molts intents fallits-, etc.). En qualsevol d'aquests casos, Google bloquejarà el compte. Si això passa, haureu de contactar el Servei d'Informàtica mitjançant un CAU per gestionar la restauració del compte de correu electrònic UJI.

Pagaments amb el compte de correu de l'UJI

La Universitat Jaume I no permet pagaments de cap tipus amb els seus comptes de correu corporatius.

Limitacions per a l'ús en dispositius mòbils

Els requisits mínims per poder utilitzar Gmail en terminals mòbils o tauletes són:

 • Android: versió 4.4 o superior
 • IOS: versió 10 o superior

Navegadors web:

 • Internet Explorer 11 i Microsoft Edge
 • Chrome
 • Firefox
 • Safari

També et pot interessar

Pràctiques recomanades de Gmail
Polítiques/Controls d'abús