Gmail. Accés al correu UJI

IR A LA VERSIÓN EN CASTELLANO


Gmail és un servei de correu electrònic, amb possibilitats POP3/IMAP, proporcionat per Google. Està incorporat al G Suite for Education que inclou, entre d'altres, serveis de missatgeria i emmagatzematge al núvol. A l'UJI s'utilitza com plataforma de correu-e corporativa, accessible des del compte d’usuari que es facilita a tots els membres de la comunitat universitària. Tot i que Gmail és un servei gratuït al què qualsevol usuari pot subscriure’s, G Suite oferix serveis empresarials.

Accés a Gmail

Per accedir a la plataforma ho hauràs de fer a través d'gmail.uji.es, escrivint a la barra d'adreces del navegador web. També pots accedir mitjançant un client de correu (Thunderbird, Outlook, etc).

A la pantalla d'identificació SSO - Punt Únic d'entrada, introdueix les teues credencials:

 • Nom d'usuari (sense @uji.es)
 • Clau d'accés

Polsar "Continuar".


Si tens problemes amb la teua clau d'accés disposes d'un conjunt d'ajudes a Usuaris i gestió de credencials. Com a últim recurs, pots consultar SSO: Com fer servir el mecanisme 'No recordo cap dada'.

Enviament de correus massius

Enviar correus massius amb Gmail és possible fins a cert punt. Si en algun moment necessites fer un enviament massiu de correus has de saber que Gmail ho té limitat a una certa quantitat. Es pot enviar un missatge de correu electrònic a un màxim de 100 persones alhora. Una vegada arribat aquest límit, la plataforma t'avisarà que NO pots enviar més missatges i bloquejarà el compte per 24 hores.

La resposta és simple. Google pot arribar a considerar que estàs realitzant enviaments considerats spam o missatges no desitjats. Per aquest motiu es recomana per a enviaments superiors a 100 o més destinataris utilitzar llistes de distribució.

Els límits restringeixen la quantitat de missatges enviats per dia i el nombre de destinataris per missatge.

Si algun usuari supera un límit d'enviament de correu electrònic, es mostrarà un missatge d'error com, per exemple:

 • Has aconseguit un dels límits d'enviament de correu electrònic.
 • Has aconseguit un dels límits d'enviament de Gmail.
 • Has superat el nombre màxim de destinataris.

Quan l'usuari supere un d'aquests límits, no podrà enviar nous missatges fins que hagin transcorregut 24 hores. No obstant això, seguirà tenint accés al seu compte i rebrà correu electrònics. Transcorregut aquest temps, es recuperaran els límits d'enviament automàticament i l'usuari podrà tornar a enviar missatges de correu electrònic.

Quan s'utilitza l'aplicació Gmail per a mòbils en la manera Google Sync, s'apliquen els mateixos límits d'enviament que quan s'usa Gmail en un navegador web.

Les llistes de correu no tenen les limitacions atès que el que s'envia és un únic correu i la llista el difon a tots els seus membres. Els límits per dia s'apliquen a un període de 24 hores ininterromput

Bloquejos de compte

Google disposa de mecanismes que detecten tant riscos en el contingut dels correus (vg, l'spam), com a activitats sospitoses de l'usuari (vg, si s'ha accedit al compte des d'una ubicació diferent a les habituals, intents d'accés de forma fraudulenta -molts intents fallits-, etc. En qualsevol d'aquests casos, Google bloquejarà el compte. Si això passa, haurà de contactar el Servei d'Informàtica mitjançant un part CAU per gestionar la restauració del compte de correu electrònic UJI.

Pagaments amb el compte de correu de l'UJI

La Universitat Jaume I no permet pagaments de cap tipus amb els seus comptes de correu corporatius.

Limitacions per a l'ús en dispositius mòbils

Els requisits mínims per poder utilitzar Gmail en terminals mòbils o tauletes són:

 • Android: versión 4.4 o superior
 • IOS: versión 10 o superior

Navegadors web:

 • Internet Explorer 11 y Microsoft Edge
 • Chrome
 • Firefox
 • Safari

També et pot interessar

Pràctiques recomanades de Gmail
Polítiques/Controls d'abús