Manuales UJISERVEI EDUROAM

SERVEI EDUROAM

Utilitza el Wifi de qualsevol universitat espanyola amb eduroam

Què és eduroam?

Eduroam (contracció d'education roaming) és el servei mundial de mobilitat segura desenvolupat per la comunitat acadèmica i de recerca i persegueix el lema "obre el teu portàtil i estàs connectat". El servei permet que estudiants, investigadors i personal de les institucions participants tinguin connectivitat Internet a través del seu propi campus i quan visiten altres institucions participants.

Eduroam és una iniciativa englobada en el projecte RedIRIS que s'encarrega de coordinar a nivell nacional els esforços d'institucions acadèmiques per tal d'aconseguir un espai únic de mobilitat.

El fet de formar part d'eduroam permet als usuaris que viatgen a altres institucions, també pertanyents a eduroam, connectar-se a la xarxa Wi-Fi utilitzant les mateixes credencials (usuari/clau d'accés) que utilitzen en la seua institució universitària, per exemple, ací en l'UJI seria usuari@uji.es <tota l'adreça  completa> per tant cada usuari haurà d'indicar el domini de LA SEUA universitat per a poder accedir.

Aquestes són les instruccions per configurar el teu ordinador per accedir a la xarxa Wi-Fi eduroam de la Universitat Jaume I de Castelló.

Requisits

A. Un compte de correu electrònic d'usuari de la Universitat Jaume I o d'una altra institució o centre espanyol participant adherit a eduroam.

B. Un ordinador preparat per obtenir la configuració de TCP/IP per DHCP/BOOTP

C. Una targeta o dispositiu de xarxa Wi-Fi que compleixi amb les especificacions 802.11b o 802.11g

No cal registrar l'ordinador en cap lloc i aportar cap informació al respecte.

Configuració per a la connexió amb diferents clients