Com accedir via túnel a l'ordinador de treball

IR A LA VERSIÓN CASTELLANA

Introducció

Com a alternativa, menys exigent per a l'usuari en nivell de coneixements tant tècnics com de seguretat TIC, a l'ús de l'accés via túnel a aplicacions de gestió (procediment SPI - Sol·licitud d'accés via túnel a aplicacions de gestió) s'ha habilitat l'accés via túnel a l'ordinador de treball (procediment SPI - Sol·licitud d'accés via túnel a l'ordinador de treball (escriptori).

Accedint a l'ordinador de treball tindrem accés remot a les eines i continguts que tinguem instal·lades en ell, incloent, certificats digitals.

A TENIR EN COMPTE

L'equip al qual es podrà accedir amb aquest mecanisme és el ordinador de treball ('objectiu'). L'ordinador de treball haurà d'estar ENCÉS/DESPERT (haurem eixit tancant sessió i NO apagant-ho). Si es troba apagat serà impossible la connexió.

Podem comprovar l'equip que tenim identificat com ordinador de treball en la consulta de l'IGLÚ Material informàtic personal. En el cas que l'equip al qual desitgem accedir no coincideix amb aquest, haurem de modificar-lo usant el procediment Identificació de l'ordinador de treball. Existeix la possibilitat de no poder modificar l'ordinador de treball en estar l'equip 'objectiu' ja assignat a un altre usuari. Si et succeïra això, hauràs de comunicar-ho mitjançant una incidència CAU perquè ho associen.

Per raons de seguretat, l'accés a el ordinador de treball es realitza en dos fases: primer ens connectem al servidor 'remot.uji.es' utilitzant-lo de pont i, des d'aquest, a l'ordinador de treball.

Connexió a l'ordinador de treball des d'una localització externa a l'UJI

Pas 1: Obrir connexió cap a 'remot.uji.es'

Si has seguit les instruccions de 'Connexió a Escriptori remot remot.uji.es', sabràs com arribar al servidor des del qual ens connectarem a l'equip personal de treball en la Universitat.

Pas 2: Obrir connexió des de 'remot.uji.es'

Des de 'remot.uji.es', polsar sobre la icona lupa que hi ha en la part inferior esquerra. En la zona de cerca, escriure la paraula 'remot'.  Polsar en accés 'Connexió a Escriptori remot' com s'aprecia en la imatge següent.

Pas 3: Autenticació

És convenient seleccionar en la pestanya 'Opcions avançades', marcar 'Connectar i no avisar-me' per a no mostrar la informació del certificat cada vegada que s'accedeix.

A continuació, en la pantalla introduir la següent informació. 

  • Equip: nom_ordinador de treball.uji.es o adreça IP (150.128.123.XXX)
  • Usuari: sg\nom_de_usuari (sense @uji.es)

En 'Usuari' cal afegir davant del nom la paraula SG i la barra invertida \ .

On puc trobar aquesta informació?

Si no saps el 'nom_ordenador de treball', el pots vore accedint al formulari SPI - 'Sol·licitud d'accés via túnel a l'ordinador de treball (escriptori)' en l'apartat Dades de l'equip personal, la línia 'Dades de xarxa' (Ethernet - IP - Nom - Tipus de trànsit - Àrea - Roseta - Switch - Port) 

Si no apareix tota la informació, polsar la icona 'Mostrar més informació' de la part inferior esquerra d'aquesta finestra. Després polsar 'connectar'

  

Introdueix la clau d'accés que utilitzes per a llegir el correu UJI i polsar 'Acceptar' per a obrir la connexió amb l'equip de treball que haurà de trobar-se encés i en marxa.

Desconnexions

Desconnexió de l'ordinador de treball

Una vegada finalitzada la connexió, simplement hauràs de 'Bloquejar' o 'Tancar sessió' en l'ordinador, seleccionant-lo de la llista que apareix en teclejar la combinació de les tecles Ctrl + Alt + Supr.

AVIS

Si apagues l'ordinador de treball, polsant sobre el botó , no podràs tornar a connectar-te a ell fins que torne a estar encés.

Desconnexió del servidor remot.uji.es

Per a eixir del servidor remot.uji.es i tancar la sessió remota hauràs de polsar sobre la icona   i després sobre la icona  a 'Tancar sessió'. 

Desconnexió del túnel VPN

Finalment, és necessari també tancar el túnel (connexió VPN). Per a fer-ho, polsaràs sobre VPN-UJI i, després, desconnectar.