Table of Contents maxLevel 2
...
Quan accediu a l'aplicació, la primera pantalla que apareix és com la següent:
Des del menú principal de l'aplicació podeu accedir als següents apartats:
- Altes beques: lloc des d'on es pot introduir una beca en el sistema, de forma manual, i importar la informació que tinga l'organisme responsable de la convocatòria. Per a més informació vegeu Com es dona d'alta una beca de forma manual?
- Recerca de beques: apartat des d'on podeu buscar beques per diversos filtres. Podeu obtenir més informació en Com se cerca una beca?
- Gestió de tandes: espai on podeu crear paquets de beques per treballar-les, de forma conjunta i enviar-les, posteriorment, al Ministeri. Vegeu Com es gestionen les tandes? per tal d'ampliar la informació.
- Errors tandes: per consultar els errors que hi ha en una tanda quan l'envieu al Ministeri. Per a més informació aneu al punt Com es gestionen les tandes?
- Gestió textos notificacions: espai on es configuren i es defineixen els correus electrònics per notificar una denegació de beca, d'al·legació, d'augment de quantia o de recurs. Per a més informació vegeu Com es configuren i es notifiquen les denegacions?
- Gestió d'arxius: des d'ací podeu obtenir els informes finals d'una convocatòria. Consulteu Com s'extrauen els informes finals de les convocatòries? per a tenir més dades.
- Processar Resposta: apartat per a tramitar i registrar la resposta de l'organisme responsable amb la resolució de les beques. Aneu a Com es processa la resolució de les beques? per a tenir més informació.
- Mestres: espai on es defineixen els ítems de les diferents pestanyes de l'aplicació. Podeu ampliar la informació en Com es configuren els paràmetres de l'aplicació?
Quan accediu a l'aplicació veureu, en la zona de treball de la pàgina d'inici, que s'obri automàticament el Resum de beques del curs en vigor. Podeu canviar de Curs acadèmic seleccionant-lo. Es mostra una taula resum per a cadascuna de les convocatòries de cada organisme, ja siga el Ministeri d'Educació, ja siga la Conselleria d'Educació, ja siguen altres òrgans autonòmics que tenen les competències traspassades. Com podeu observar en la imatge de sota, apareixen les dades que estan bolcades amb la següent informació per columnes:
...
- I l'altra opció, quan no es detecta cap error, és que l'aplicació mostre un missatge informant-vos que la tanda ha estat enviada satisfactòriament.
Tant si es detecten errors com si apareix el missatge d'Enhorabona significarà que ja podeu processar la tanda.
En quart i últim lloc, heu de processar els resultats del Ministeri. Cal que polseu el botó Processar resultats per bolcar en el sistema la resposta del Ministeri. En aquest moment, totes les beques que tinguen un error passen a l'estat d'Incorrectes i la resta passen a Enviades. A més, s'incorpora la Data d'enviament a la tanda perquè quede constància que aquestes beques ja estan en el Ministeri. Aleshores, haureu de traure de la tanda totes les beques Incorrectes i iniciar, de nou, el procediment descrit fins ara. Haureu de revisar-les, tornar a Calcular la proposta i enviar-les, de nou, en una altra tanda al Ministeri. Podeu obtenir més informació en el punt Com es consulten i es treballen les dades d'una beca?
...
Per qualsevol dubte o consulta relativa al funcionament o desenvolupament de l'aplicació, heu de contactar amb Cuchi García-Revillo de la Unitat d'Anàlisi i Desenvolupament TI (UADTI) a través de l'adreça electrònica revillo@uji.es o amb el Negociat de beques a l'adreça becas@uji.es
Resolució de problemes
Davant qualsevol problema en el funcionament de l'aplicació, us podeu posar en contacte amb el Centre d'Atenció a Usuaris (CAU) del Servei d'Informàtica de la Universitat Jaume I de Castelló. Podeu telefonar al CAU al (964 38) 7400 dins de l'horari d'atenció telefònica (de dilluns a dijous de 08.30 a 19.00h i els divendres de 09.30 a 17.00h), enviar les vostres consultes a l'adreça electrònica cau@uji.es o crear una incidència a través de l'aplicació CAU. Serà atesa tan ràpidament com siga possible i amb el millor servei disponible.
Glossari
- Al·legació. Procés pel qual pot passar una beca quan ha estat denegada i el sol·licitant presenta una al·legació perquè considera que sí que li pertoca.
- Arxiu temporal. Codi identificador d'una beca que facilita el Ministeri per a registrar-la i localitzar-la.
- Augment de quantia. Procés en què es troba una beca quan ha estat concedida però el sol·licitant no està d'acord amb la quantia.
- Baixa. Estat en què es troba una beca quan la sol·licitud s'ha suspés i s'ha donat de baixa.
- Beca UJI. Número intern de l'UJI que identifica cada beca. Cada curs comença des d'1. Si l'alumnat sol·licita dues beques, una al Ministeri i una altra a la Conselleria, comparteixen el mateix número d'expedient.
- Codi Ruct. Codi del Ministeri que identifica un estudi.
- Codi UJI. Codi que identifica un estudi de l'UJI.
- Concedida. Estat en què es troba una beca quan l'organisme concedeix la beca i fixa un import.
- Denegada. Estat en què es troba una beca quan l'organisme la rebutja i n'especifica el motiu.
- Denegada UJI. Estat en què es troba una beca quan ha estat denegada per l'UJI per anul·lació de matrícula, cancel·lació de la beca per part del mateix sol·licitant, documentació incompleta o perquè és el segon estudi de les mateixes característiques que cursa (grau o màster).
- Documentació correcta. Estat en què es troba una beca quan s'ha comprovat i validat que la documentació aportada pel sol·licitant és correcta.
- Documentació enviada. Estat en què es troba una beca quan el sol·licitant ha aportat i enviat la documentació.
- Documentació pendent. Estat en què es troba una beca quan s'ha sol·licitat a l'alumnat que aporta una documentació.
- Enviada. Estat en què es troba una beca quan la sol·licitud s'ha enviat a l'organisme competent i està a l'espera de la seua resolució.
- Estat. Cadascuna de les fases en què es pot trobar una beca en funció del procés en què estiga.
- Exclosa. Estat en què es troba una beca quan finalment ha quedat exclosa de la convocatòria.
- Incorrecta. Estat en què es troba una beca quan l'organisme competent torna les dades d'una beca perquè considera que hi ha alguna dada incorrecta.
- Inici de tramitació. Estat en què es troba una reclamació o un recurs en la Gestió de sol·licituds SGDE quan l'alumnat ha accedit al sistema per iniciar el procés.
- Lot. Paquet amb el resultat i resolució de les beques tramitades pel Ministeri. Aquests paquets no sempre coincideixen amb les tandes enviades per l'UJI.
- Ordinari. Procés en què es troba la beca quan es troba en la fase inicial.
- Pendent. Estat en què es troba una beca que està introduïda a l'aplicació, pendent de revisió per part de l'UJI per tal que, posteriorment, siga treballada o denegada i enviada a l'organisme competent.
- Procés. Situació en què es pot trobar una beca. N'hi ha quatre: ordinari, al·legació, augment de quantia i recurs. En cada procés, a més, les beques poden passar per diversos estats.
- Reclamació. Tràmit que inicia l'alumnat quan no està d'acord amb la resolució de la seua beca. Aleshores pot presentar una al·legació o una reclamació d'augment de quantia.
- Recurs. Procés en què es troba una beca quan, en última instància, el sol·licitant presenta un recurs perquè està en desacord amb la resolució de la seua beca.
- Revocació crèdits. Estat en què es troba una beca quan s'ha concedit, però al següent curs se li revoca per haver incomplit els requisits acadèmics.
- Revocació voluntària. Estat en què es troba una beca quan s'ha concedit, però el sol·licitant decideix rebutjar-la.
- Sol·licitud pendent de validació. Estat en què es troba una reclamació o recurs en la Gestió de sol·licituds SGDE quan l'alumnat ha finalitzat la tramitació i està a l'espera que el Negociat de beques la valide.
- Sol·licitud validada. Estat en què es troba una reclamació o recurs en la Gestió de sol·licituds SGDE quan el Negociat de beques la valida perquè s'ha presentat correctament. A partir d'aquest moment es pot treballar la reclamació i bolcar-la en l'aplicació de Beques.
- Tanda. Paquet o agrupació de beques de les mateixes característiques (curs, convocatòria i estat) i que es gestionen, de forma conjunta.
- Traslladada. Estat en què es troba una beca quan una sol·licitud ha estat traslladada a una altra universitat.
- Treballada. Situació en què es troba una beca quan ha estat revisada i treballada per l'UJI i està preparada per a ser enviada a l'organisme competent amb una proposta.
A més de conèixer el significat d'aquests conceptes també us pot ajudar el Glossari de termes clau.
...