Beques

Què és l’aplicació Beques?  

És l’aplicació destinada a gestionar i tramitar les sol·licituds de beques que fa l’estudiantat de l’UJI a les convocatòries del Ministeri o de la Conselleria de la Generalitat Valenciana o d’un altre organisme autonòmic amb les competències transferides. En l’aplicació es bolquen totes les sol·licituds de l’alumnat, tot i que també hi ha la possibilitat de donar d’alta una beca de forma manual. L’eina recull la informació de cada sol·licitud, des de les dades generals a les acadèmiques i econòmiques, per veure si s’ajusta als criteris de la convocatòria. A més, registra tota la tramitació que es fa, com ara les quanties dels ajuts, les reclamacions, les denegacions o els recursos. A través d’aquesta aplicació també es pot requerir documentació a les persones sol·licitants com, per exemple, el carnet de família nombrosa actualitzat o el certificat de discapacitat, per a comprovar que s’adequa als requisits. 

La Universitat, a través del Negociat de Beques del Servei de Gestió de la Docència i Estudiants (SGDE), s’encarrega de revisar i comprovar que les dades de la beca són correctes i de calcular una proposta de concessió o denegació que s’envia, posteriorment, a l’organisme responsable. Les sol·licituds es processen en tandes, és a dir, en paquets de beques que comparteixen les mateixes característiques que després es traslladen a l’òrgan competent perquè les resolga, n’especifique les quanties en el cas que siga concedida o, si escau, el motiu de denegació. En aquesta aplicació, a més, es gestiona i es fa el seguiment de tot el procés d’al·legacions, reclamacions d’augments de quantia o recursos que presenten les persones sol·licitants que no estan d’acord amb la resolució de la beca. I, per últim, quan s’ha finalitzat i tancat la convocatòria, es poden generar i extraure els informes finals de resum que demana cada organisme.  

Accés a l’aplicació

Podeu accedir a l’aplicació Beques a través del següent enllaç https://ujiapps.uji.es/bec/  

Qui pot utilitzar l’aplicació Beques?

És una aplicació que utilitza el personal del Negociat de Beques de l’SGDE, encarregat de revisar i tramitar les sol·licituds de beques que fa l’alumnat de l’UJI a les convocatòries del Ministeri i la Conselleria. 

La pàgina d’inici de l’aplicació Beques

Quan accediu a l’aplicació, la primera pantalla que hi apareix és com la següent:

Pàgina d'inici de l'aplicació Beques
Pàgina d’inici de l’aplicació Beques

Des del menú principal de l’aplicació podeu accedir als següents apartats: 

Quan accediu a l’aplicació veureu, en la zona de treball de la pàgina d’inici, que s’obri automàticament el resum de beques del curs en vigor. Podeu canviar de curs acadèmic seleccionant-lo. Es mostra una taula resum per a cadascuna de les convocatòries de cada organisme, del Ministeri d’Educació, de la Conselleria d’Educació o d’altres òrgans autonòmics que tenen les competències transferides. Hi apareixen les dades que estan bolcades amb la següent informació per columnes: 

  • Concedida: indica si són beques concedides o no (S/N). 

  • Procés: informa del procés en què es troben les beques. N’hi ha quatre: 

    • Ordinari: en fase inicial. Heu de tenir en compte que les sol·licituds que gestiona la Generalitat Valenciana només es poden trobar en aquest procés. 

    • Al·legació: quan ha estat denegada la beca i el sol·licitant presenta una al·legació perquè considera que sí que li pertoca. 

    • Augment de quantia: se li ha concedit la beca però el sol·licitant no està d’acord amb la quantia i presenta una reclamació. 

    • Recurs: última instància en què el sol·licitant presenta un recurs perquè està en desacord amb la resolució de la seua beca. 

  • Concedida: nombre total de beques concedides. 

  • Pendent: nombre de beques que es troben pendents de processar.

  • Revocada voluntària: nombre de beques que han estat rebutjades voluntàriament.

  • Baixa: nombre de beques que han sigut donades de baixa perquè, per exemple, la persona sol·licitant s’ha traslladat a una altra universitat. 

  • Denegada (UJI): nombre de beques que han estat denegades per l’UJI per anul·lació de matrícula, cancel·lació de la beca per part de la persona sol·licitant, documentació incompleta o perquè és el segon estudi de les mateixes característiques que cursa (grau o màster).  

  • Denegada: nombre de beques que han estat denegades pel Ministeri (o per l’organisme responsable). 

Resum de beques de cada convocatòria d'un curs acadèmic
Resum de beques de cada convocatòria d’un curs acadèmic

Per a obtenir més informació sobre el Maneig de la pàgina d’inici consulteu el document Elements comuns de les aplicacions.

Procediment

L’esquema següent resumeix el procediment que heu de seguir per a analitzar i tramitar les sol·licituds de beques, a través d’aquesta aplicació.

A continuació, s’expliquen amb detall totes les accions i tasques que podeu fer en l’aplicació Beques.  

Com es configuren els paràmetres de l’aplicació?

Des de l’apartat Mestres del menú principal podeu definir alguns dels ítems que es mostraran en els diferents apartats de la fitxa d’una beca. Podeu ampliar la informació en el punt Com es consulten i es treballen les dades d’un beca? Ací, a través de diferents apartats podeu configurar els següents paràmetres: 

Cursos acadèmics

Des de la pantalla Cursos acadèmics podeu afegir i activar un curs acadèmic. Heu de prémer Afegir, indicar l’Any i polsar Actualitzar. Després, cal que el seleccioneu i polseu el botó Activar curs perquè estiga operatiu en l’aplicació i s’hi puga començar a treballar. En la majoria de pantalles, disposeu dels botons Esborrar per eliminar un dels ítems introduïts i Editar per modificar-lo. 

Convocatòries

Des de l’apartat Convocatòries podeu introduir-ne una en el sistema. Polseu Afegir i, seguidament, indiqueu l’Id i l’Acrònim, seleccioneu l’Organisme responsable i especifiqueu la Convocatòria. Per últim, marqueu la casella Activa perquè estiga operativa i premeu Actualitzar 

Quanties dels ajuts

A través de la pestanya Quanties heu de definir els possibles ajuts de les beques. Heu de polsar el botó Afegir, tot seguit, anoteu l’Id, seleccioneu la Convocatòria i especifiqueu el Codi i la Quantia. Per últim, heu de marcar si voleu que estiga Activa i prémer Actualitzar. Podeu ampliar la informació en el punt Quanties de la beca.  

Motius de les denegacions

Des de Denegacions podeu establir els possibles motius per a denegar una beca, una al·legació, un augment de quantia o un recurs. Cal que polseu Afegir i, a continuació, indiqueu l’Id, seleccioneu l’Organisme i especifiqueu l’Estat, la Causa, la Subcausa i el Nom complet. Finalment, marqueu la casella Activa perquè estiga operativa i premeu Actualitzar. Si desitgeu obtenir més informació dirigiu-vos a Informació de les denegacions.

Tipus de domicilis

A través de la pantalla Domicilis podeu configurar els tipus de domicilis que pot tenir la persona sol·licitant de la beca. Per agregar-ne un, heu de polsar Afegir, i indiqueu l’Id, el Nom i l’Ordre. Finalment, premeu Actualitzar. Vegeu Dades del domicili de la persona sol·licitant per a obtenir més informació. 

Estats de les beques

Des de l’apartat Estats beca podeu definir els diferents estats pels quals pot passar una beca durant la gestió. Heu de seguir aquestes indicacions: Afegir > indiqueu l’Id, Nom i Ordre > Actualitzar

Cal destacar que en l’aplicació hi ha configurats els següents estats: 

  • Pendent: quan està introduïda en l’aplicació, pendent de revisió per part de l’UJI per tal que, posteriorment, siga treballada o denegada i enviada a l’organisme competent. 

  • Doc. pendent: s’ha sol·licitat a l’alumnat que aporte un document, com ara el carnet de família nombrosa actualitzat, el certificat de l’IRPF d’un exercici o les dades bancàries actualitzades. 

  • Doc. enviada: quan el sol·licitant ha enviat la documentació requerida i està pendent de ser validada. 

  • Doc. correcta: quan s’ha comprovat i validat que la documentació aportada per l’alumnat és correcta.

  • Treballada: quan l’UJI ha treballat la beca i està preparada per a ser enviada a l’organisme responsable amb una proposta.

  • Denegada UJI: quan ha estat denegada per l’UJI per anul·lació de matrícula, cancel·lació de la beca per part de la persona sol·licitant, documentació incompleta o perquè és el segon estudi de les mateixes característiques que cursa (grau o màster).

  • Enviada: quan la sol·licitud s’ha enviat a l’organisme competent i està a l’espera de resolució.

  • Concedida: quan l’organisme concedeix la beca i fixa un import.

  • Denegada: quan l’organisme la rebutja i n’especifica el motiu.

  • Baixa: quan la sol·licitud de la beca s’ha suspès i s’ha donat de baixa.

  • Traslladada: quan una sol·licitud s’ha traslladat a una altra universitat. 

  • Incorrecta: quan l’organisme responsable retorna la beca perquè considera que hi ha alguna dada incompleta o incorrecta.

  • Exclosa: quan la beca ha quedat exclosa de la convocatòria.  

  • Revocació voluntària: quan s’ha concedit la beca, però la persona sol·licitant decideix rebutjar-la de forma voluntària.

  • Revocació crèdits: quan s’ha concedit la beca, però al següent curs se li revoca per haver incomplit els requisits acadèmics.

Estats civils

Des de l’apartat Estats civils podeu establir quins són els estats civils que poden tenir els membres de la unitat familiar. Heu de polsar Afegir, indiqueu-hi l’Id, el Nom i l’Ordre i, finalment, premeu Actualitzar. Per a més informació, vegeu Dades sobre els membres de la unitat familiar.

Tipus de famílies

A través de l’apartat Famílies podeu especificar els tipus de famílies que pot tenir l’alumnat sol·licitant de beca. Cal que polseu Afegir, assenyaleu l’Id, el Nom i l’Ordre i polseu Actualitzar. Per tal d’ampliar la informació, vegeu Dades generals de la beca.

Tipus d’identificacions

A través de la pantalla Identificacions podeu establir els diferents tipus de documents amb què es pot identificar la persona sol·licitant o un membre de la unitat familiar. Heu de seguir els mateixos passos: Afegir > indiqueu l’Id, Nom i Ordre > Actualitzar

Tipus de matrícula

Des de l’apartat Matrícules podeu establir els tipus de matrícula que constaran en l’aplicació. Cal que seguiu aquests passos: Afegir > indiqueu l’Id, Nom i Ordre > Actualitzar

Membres de la unitat familiar

Des de l’apartat Membres heu de definir els tipus de membres que pot haver-hi en la unitat familiar. Heu de polsar Afegir, indiqueu l’Id, el Nom i l’Ordre, marqueu la casella Sol·licitant si voleu que en puga tenir l’alumnat que demana la beca i, finalment, polseu Actualitzar. Podeu ampliar la informació en Dades sobre els membres de la unitat familiar.

Graus de discapacitat 

Des de l’apartat Minusvalidesa podeu definir els graus de discapacitat que poden tenir les persones sol·licitants o els membres de la unitat familiar. Heu de seguir aquestes indicacions: Afegir > apunteu l’Id, Nom i Ordre > Actualitzar. Per a més informació, consulteu Dades generals de la beca i Dades sobre els membres de la unitat familiar.

Tipus de monedes 

A través de l’apartat Monedes heu d’establir els tipus de moneda quan algun dels membres de la unitat familiar té una renda estrangera. Com en els casos anteriors, heu de prémer Afegir > indicar l’Id, Nom i Ordre > Actualitzar. Podeu ampliar la informació en Dades sobre els membres de la unitat familiar.

Tipus de vies

Des de l’apartat Vies podeu introduir els tipus de vies que poden tenir les adreces dels domicilis de la persona sol·licitant o els membres de la unitat familiar. Cal que seguiu aquestes indicacions: Afegir > anoteu l’Id, Nom i Ordre > Actualitzar.

Organismes responsables de les convocatòries

A través d’Organismes heu d’especificar quins són els òrgans responsables de les diferents convocatòries de beques. Cal que polseu Afegir, indiqueu l’Id i el Nom i polseu Actualitzar.

Tipus de propietat d’una vivenda 

Des de la pantalla Propietats podeu especificar quins són els tipus de propietats d’una vivenda, com ara la propietat de la unitat familiar, d’un altre familiar o d’un pis de lloguer. Cal que seguiu aquestes indicacions: Afegir > apunteu l’Id, Nom i Ordre > Actualitzar.

Tipus de documents requerits 

A través de Tipus Documents podeu especificar quins documents es podran reclamar a les persones sol·licitants a través de l’aplicació. Cal que polseu Afegir, indiqueu l’Id i el Nom amb la descripció i polseu Actualitzar. Per a més informació, vegeu Documentació requerida. 

Com es dona d’alta una beca de forma manual?

Per a introduir manualment una sol·licitud de beca en l’aplicació heu d’anar a l’apartat Alta beques del menú principal. S’hi han d’introduir, almenys, les dades del Curs Acadèmic, la Convocatòria i la Identificació UJI (DNI de l’alumnat). Fixeu-vos que, un cop el sistema reconeix l’usuari o usuària, en mostra el nom complet al costat de la icona d’una persona. Si no l’identifica, especifica que l’usuari o usuària no és vàlid al costat de la icona d’una persona amb una aspa.

També heu d’especificar l’Estudi que cursa la persona sol·licitant i l’Arxiu temporal, que és un codi que facilita el Ministeri i que identifica cadascuna de les sol·licituds de beca. Per a guardar les dades heu de polsar el botó Alta/Recerca. Heu de tenir en compte que si aquesta petició ja està en la base de dades, quan polseu el botó Alta/Recerca l’heu cercat i, per tant, es mostrarà en els dos blocs inferiors la informació que consta en l’organisme responsable. Si, en canvi, és una nova beca, l’heu donada d’alta en el sistema. En tot cas, per a buscar una sol·licitud heu d’anar a la pestanya Recerca de beques del menú principal. Podeu ampliar la informació en Com se cerca una beca?

Si doneu d’alta una beca de forma manual, heu d’omplir altres camps d’informació en els dos blocs inferiors de la pantalla. Si polseu el botó Baixar dades, s’importaran automàticament les dades del Ministeri o de l’organisme competent i, alhora, es guardaran en la fitxa de l’aplicació. Els camps que es mostren en gris clar no es poden modificar. Si introduïu cap valor o feu cap canvi, recordeu que heu de polsar el botó Desa per a guardar les dades en el sistema. 

Dades referents a la beca: s’importen i consten en la sol·licitud que ha fet l’alumnat al Ministeri o l’organisme competent. 

  • Curs acadèmic: any del curs acadèmic. 

  • Convocatòria: de la beca. 

  • Identificació UJI: DNI que consta en la matrícula del sol·licitant. 

  • Número beca: número intern de l’UJI que identifica cada beca. Cada curs comença des de l’1. Si l’alumnat sol·licita dues beques, una al Ministeri i una altra a la Conselleria, comparteixen el mateix número d’expedient. Aquest camp en altres formularis apareix com a Beca UJI.

  • Arxiu temporal: codi identificador de la beca que facilita el Ministeri. 

  • Identificació Beca: DNI amb què s’ha fet la sol·licitud de beca. És el DNI amb què es treballa la beca. Convé subratllar que, en la majoria de vegades, coincideix amb el d’Identificació UJI, però pot haver-hi casos en què no siguen exactament iguals per un zero al davant o per la conversió del NIE o del passaport.  

  • Alumne/a: nom i cognoms de la persona sol·licitant. 

  • Estudi: nom de la titulació que cursa. 

Dades personals de l’alumne/a: també s’importen quan polseu el botó Baixar dades

  • E-mail (adreça electrònica).

  • Telèfons.

  • Membres comp.: nombre de membres computables de la unitat familiar. 

  • Núm. Germans: nombre de germans. En el cas que la persona sol·licitant siga el progenitor o la progenitora, indiqueu el nombre de fills. 

  • Germans fora: nombre de germans fora de casa. Com en el cas anterior, també podeu indicar el nombre de fills fora de casa. 

  • Tipus Família: indica el tipus de família segons la classificació que té el Ministeri. 

  • Orfandat: aquesta casella apareix marcada en cas d’orfandat de la persona sol·licitant. 

  • Minusvalidesa: apareix marcada quan té reconeguda una discapacitat. 

Si voleu situar-vos directament en la fitxa d’aquesta persona sol·licitant, podeu polsar el botó Anar a la beca, situat en la part inferior dreta de la pantalla. Podeu ampliar la informació en Com es consulten i es treballen les dades d’una beca?

Com se cerca una beca?

Per buscar una sol·licitud concreta o un grup de sol·licituds heu d’anar a l’apartat Recerca de beques del menú principal. 

Es pot cercar per:

  • Curs: any acadèmic de la sol·licitud o les sol·licituds.  

  • Convocatòria: pel tipus de convocatòria. Si, per exemple, és la general del Ministeri o la general de la Generalitat Valenciana. 

  • Procés en què es troba la beca. Recordeu que hi ha quatre processosOrdinari, Al·legació, Augment de quantia o Recurs.

  • Beca UJI: identificador intern de l’UJI de cada persona sol·licitant començant des del número 1 cada curs. Si l’alumnat sol·licita dues beques, una al Ministeri i una altra a la Conselleria, comparteixen el mateix número d’expedient. A més, permet saber, de forma senzilla, quantes sol·licituds es tramiten cada curs. 

  • Arxiu temporal: és un número únic que envia el Ministeri i que identifica cada sol·licitud. 

  • Tanda: podeu filtrar les cerques de les beques que formen part d’una tanda, és a dir, d’una agrupació. Per a més informació, consulteu Com es gestionen les tandes?  

  • Id Beca: número intern que identifica cada beca (per a programació).

  • Id Persona: l’Id personal de la persona sol·licitant a l’UJI. 

  • Identificació: DNI.

  • Nom: nom de la persona sol·licitant.

  • Estudi: tipus d’estudi en què està matriculada. 

  • Estat: en funció del procés en què es troba hi ha diversos estats. Per a conèixer quins són, vegeu Estat de les beques.

  • Sense tanda: feu clic en aquesta opció quan vulgueu buscar beques que no formen part de cap tanda.

  • Reclamada: marqueu aquesta casella per a buscar les beques que estiguen en algun procés de reclamació (augment de quantia, al·legació o recurs).

És important que tingueu present que el cercador només té capacitat per a mostrar cent resultats. Per tant, si amb els criteris o filtres que hi introduïu s’obtenen més resultats, el sistema us mostrarà un missatge d’error perquè ajusteu encara més la cerca. 

El resultat de la vostra cerca es mostra en Resultats de la cerca de beques. Si voleu consultar una beca, heu de fer-hi doble clic o polsar Anar a la beca. Amb Exportar dades podreu traslladar-les a un full de càlcul. Disposeu del botó Netejar filtres per a deixar en blanc qualsevol camp de la cerca anterior i fer-ne una de nova. Per a obtenir més informació sobre el funcionament de les Taules de dades, vegeu el document Elements comuns de les aplicacions.

Com es consulten i es treballen les dades d’una beca? 

Per accedir i consultar les dades d’una beca, feu doble clic al damunt o polseu el botó Anar a la beca. Automàticament s’obrirà la fitxa de la beca amb totes les dades importades del Ministeri o de l’organisme responsable. Les dades apareixen distribuïdes per diferents pestanyes. Heu de revisar-les per a detectar que no hi ha cap error. Heu de tenir present que, en el cas que la persona sol·licitant estiga matriculada en dos estudis diferents, l’aplicació us llançarà un missatge d’avís. Penseu que la beca només pot estar assignada a un únic estudi. Podeu escollir-ne un en la pestanya de les Dades de l’estudi de la matrícula.

En cada pestanya podeu accedir a la següent informació de cada sol·licitud: 

  • Dades generalsinformació general de la beca. 

  • Domicilis: dades sobre la vivenda de la persona sol·licitant. 

  • Membres: hi consten les dades sobre els membres de la unitat familiar. 

  • Títolsinformació de consulta sobre els títols anteriors. 

  • Estudisdades sobre l’estudi en què està matriculada la persona sol·licitant. 

  • Acadèmics: recopila totes les dades acadèmiques que computen com a criteris per a obtenir la beca. 

  • Declarantací es recullen les dades econòmiques de la persona sol·licitant com a declarant. 

  • Econòmics: en aquesta pestanya apareixen els indicadors econòmics de la beca, és a dir, els llindars i les dades econòmiques un cop l’organisme responsable de la convocatòria les ha contrastades amb Hisenda. 

  • Quanties: hi consten els imports de la beca. 

  • Altres dadespodeu consultar-hi altres dades complementàries de la persona sol·licitant, així com el certificat acadèmic, el de rendiment acadèmic o el de beques. 

  • Documentsací podeu consultar o demanar documentació a la persona sol·licitant. 

  • Denegacions: recopila tota la informació sobre els motius de les denegacions d’una beca, d’al·legacions, d’augments de quantia o de recursos. 

  • Històric: apartat amb l’històric de tràmits i estats d’una beca. 

  • Reclamacionsinformació sobre les reclamacions que presenta l’alumnat per al·legacions o per augments de quantia.  

  • Recursos: apareixen totes les dades referents als recursos de reposició que presenta l’alumnat en desacord amb la resolució de la beca. 

Podeu modificar dades sempre que la beca estiga PendentTreballada o Incorrecta i, per tant, encara no s’haja enviat al Ministeri o ja l’haja retornat amb errors. A més, heu de tenir en compte que si la beca forma part d’una tanda (un paquet) només hi podreu fer canvis mentre estiga activa. Un cop es tanque, queda bloquejada i no s’hi poden fer modificacions. Per a més informació, vegeu Com es gestionen les tandes?

Dades generals de la beca

En la pestanya Dades generals es mostren un seguit de camps d’informació, dividits en tres blocs: 

  • Convocatòria: especifica el tipus de convocatòria en què s’ha fet la sol·licitud de beca. 

  • Beca concedida: quan aquesta casella està marcada significa que la beca ha sigut concedida per l’organisme competent.  

  • Circumstància becari/matrícula: es mostra «sí» quan en la matrícula del sol·licitant consta la circumstància de becari o becària. 

  • Procés: situació en què es troba la beca. 

  • Estat: recordeu que, en cada procés, la beca es pot trobar en diferents estats.  

  • Tanda: número de tanda en què es troba la sol·licitud. Per a obtenir més informació, vegeu Com es gestionen les tandes?  

  • Reclamada: apareix marcada aquesta casella quan la persona sol·licitant ha presentat algun tipus de reclamació (augment de quantia, al·legació o recurs). 

  • Id Persona: l’Id personal de la persona sol·licitant a l’UJI. 

  • Arxiu Temporal: codi identificador que assigna el Ministeri.

  • Beca UJI: identificador intern de l’UJI que, com s’ha mencionat, cada curs comença per 1. 

  • Id Beca: número intern que s’utilitza per a la programació. 

  • Identificació: tipus d’identificació (NIE, NIF o CIF) i número d’identificació. Podeu definir els tipus d’identificació des de la pestanya Mestres. Per a més informació, vegeu Com es configuren els paràmetres de l’aplicació? 

  • Altra beca: quan l’alumnat ha sol·licitat una altra beca.

  • Codi Expedient: també és un número que aporta el Ministeri. 

  • Data Notificació: dia i hora en què s’ha notificat al sol·licitant la denegació. Penseu que des de l’aplicació només es notifiquen les denegacions d’al·legacions o augments de quantia. Per a més informació, vegeu Com es configuren i es notifiquen les denegacions? 

 

  • Membres: nombre de membres de la unitat familiar. 

  • Germans (o fills): nombre de germans o fills (en el cas que la persona sol·licitant siga progenitor o progenitora).

  • Germans fora (o fills): nombre de germans o fills que viuen fora del nucli familiar. 

  • Tipus de família: especifica si és ordinària o nombrosa. Podeu configurar els tipus de família des de l’apartat de Mestres. Per a més informació, vegeu Com es configuren els paràmetres de l’aplicació?

  • Monoparental: aquesta casella apareix marcada quan es tracta d’una família monoparental. 

  • Comunitat Autònoma família nombrosa: mostra la comunitat on consta com a família nombrosa. 

  • Carnet família nombrosa i validesa: en el cas que siga família nombrosa, ací consta el número del carnet i apareixen indicades les dates d’inici i fi del carnet.

  • Orfandat i Data orfandat: aquesta casella apareix marcada quan la persona sol·licitant és òrfena i consten les dades des que és òrfena d’un progenitor i d’un segon progenitor. 

  • Minusvalidesa Sol·licitant: s’especifica si té cap discapacitat i, en cas que en tinga, es marca amb un 1 de quin grau (del 33% o del 65%, per exemple). Podeu configurar els graus des de la pestanya Mestres. Per a més informació, vegeu Com es configuren els paràmetres de l’aplicació?

  • Transport urbà: aquest camp apareix marcat quan la persona sol·licitant ha d’utilitzar transport urbà per desplaçar-se a la Universitat i s’indica el nombre de transports que utilitza. 

  • Violència Gènere: aquesta casella apareix marcada si la persona sol·licitant és víctima de violència de gènere. 

  • Víctima VG: es marca aquesta opció quan és víctima directa de violència de gènere. També es mostra la data des de la qual consta que ho és. 

  • Víctima fill VG: es marca aquesta casella si és fill o filla d’una víctima de violència de gènere i s’indica la data des de la qual consta que ho és.

  • Professió sustentador: ocupació professional de la persona que sustenta principalment la família. 

  • Autorització renda: si aquesta casella està marcada, significa que la persona sol·licitant autoritza a l’organisme a accedir i consultar les seues dades a Hisenda. Si no ho autoritza, ha de ser la persona sol·licitant qui aporte aquesta informació. 

 

  • Unitat familiar independent: quan la persona sol·licitant és independent de la unitat familiar. 

  • Ingressos nets anuals: quantitat dels ingressos nets de la persona sol·licitant quan es declara independent. És la mateixa dada que es mostra en la pestanya Declarant. Per a més informació, vegeu Dades del declarant.

  • Ingressos estranger: quantitat d’ingressos en el cas que algun dels membres de la unitat familiar faça declaració a l’estranger. 

  • Residència permanent: apareix marcada quan la persona sol·licitant té la condició de residència permanent a Espanya. 

  • Residència treball: aquesta casella està marcada quan la persona sol·licitant té l’autorització de residència de treball.

  • Import lloguer: quantia del lloguer.

  • Tipus Propietat: tipus d’habitatge, com ara vivenda en lloguer o residència o col·legi major. Podeu configurar els tipus de propietat des de l’apartat Mestres. Per a més informació, vegeu Com es configuren els paràmetres de l’aplicació?

Si introduïu o modifiqueu alguna dada d’aquesta pantalla, recordeu que cal que polseu el botó Desa, situat en el marge inferior dret, per a guardar-les en el sistema. 

Dades del domicili de la persona sol·licitant

En la pestanya Domicilis consten totes les dades referents a la vivenda de la persona sol·licitant, tant la familiar com la residència que haja indicat en la petició de beca, en el cas que siga diferent de la familiar. Tot i que són dades que s’importen de l’organisme competent, cal revisar-les i comprovar que són totes correctes. 

En la part superior de la pantalla es mostren els domicilis que consten de la persona sol·licitant. Podeu agregar-ne un polsant el botó Afegir o consultar, i modificar les dades a través d’Editar. En la finestra que s’obri cal que indiqueu o reviseu les següents dades:

  • Tipus domicili: si es tracta de la vivenda familiar o la residència. Podeu configurar els tipus de domicili des de la pestanya Mestres. Per a més informació, vegeu Com es configuren els paràmetres de l’aplicació?

  • Altre tipus domicili: en el cas que no siga ni la vivenda familiar ni la residència habitual s’indica de quin tipus de domicili es tracta. 

  • Tipus de via, carrer, número, escala, pis i porta: adreça del domicili. Podeu definir els tipus de vies des de la pestanya Mestres. Per a més informació, vegeu Com es configuren els paràmetres de l’aplicació?

  • Província, Localitat, Codi postal i País. 

  • Tipus de residència: heu d’escollir entre una de les opcions que es despleguen.

  • Dates d’inici i fi del contracte: en el cas que siga una vivenda de lloguer, heu d’anotar-hi les dates d’inici i acabament del contracte.

  • Import fiança i Import del lloguer: quantia de la fiança i del lloguer de la vivenda. 

 

  • Identificació de l’arrendador: NIE, NIF o CIF i el seu nom complet.

  • Nombre arrendataris: nombre de persones que viuen a la vivenda de lloguer. 

  • Referència cadastral: identificador oficial del bé immoble. 

  • Adquisició habitatge: data en què es va adquirir l’habitatge. 

  • Residència espanyola: aquesta casella apareix marcada quan el sol·licitant té la residència espanyola. 

  • Gratuït: està marcada quan la residència és gratuïta.   

  • Correspondència: aquesta casella apareix marcada quan és la residència on li arriba el correu postal. 

Recordeu que cal que polseu Desa perquè el sistema guarde les dades que hàgeu introduït o modificat.

En el cas que siga una residència de lloguer i hi consten el nombre d’arrendataris o arrendatàries, els heu d’incloure en la part inferior de la pantalla. Cal que polseu Afegir, indiqueu el Tipus d’identificació (NIE, NIF o CIF), la Identificació i el Nom i premeu Actualitzar. Si necessiteu eliminar-ne un, cal que el seleccioneu i polseu Esborrar.  

Dades sobre els membres de la unitat familiar

A través de la pestanya Membres, heu de consultar i revisar que les dades sobre els membres que conformen la unitat familiar són correctes. Veureu que en la part superior es mostren els membres que consten en l’expedient de la persona sol·licitant.

Si heu d’incloure un nou membre, heu de polsar Afegir i, a continuació, en el formulari que s’obri, omplir els camps que es descriuran a continuació en diversos blocs. També podeu eliminar un membre si el seleccioneu i polseu Esborrar, o modificar les dades a través del botó Editar.

En el primer bloc s’especifiquen les Dades del membre

  • Tipus membre: especifica el tipus de membre. Si és, per exemple, la persona sol·licitant, el pare o la mare, o un germà o germana. Podeu definir els tipus de membres des de la pestanya Mestres. Per a més informació, vegeu Com es configuren els paràmetres de l’aplicació?

  • Nom i Cognoms: nom i cognoms del membre. 

  • Sustentador: indica si és el sustentador o sustendadora principal, el o la cònjuge o altres, i la seua Identificació (NIE, NIF o CIF), la data de