Portal (UPO)
- 1 Què és UJI Portal?
- 2 Accés a l'aplicació
- 3 Qui pot utilitzar UPO?
- 4 La pàgina d'inici d'UPO
- 5 Configuració prèvia de l'administrador/a de l'aplicació
- 6 Com es gestionen i organitzen les àrees del portal?
- 7 Configuració de les característiques d'una carpeta
- 8 Com es publica contingut?
- 8.1 Afegir pàgina HTML
- 8.2 Afegir imatge
- 8.3 Afegir document PDF
- 8.4 Afegir altres documents binaris
- 8.5 Afegir vídeo
- 8.6 Afegir pàgina HTML amb metadades
- 8.7 Arxius i nodes amb noms reservats
- 8.8 Com es proposa contingut en un altre lloc del portal?
- 8.9 Com es moderen els continguts?
- 8.10 Com se sincronitzen els continguts d'un node?
- 9 Característiques de les plantilles web
- 10 Resolució de dubtes
- 11 Resolució de problemes
- 12 Glossari
Què és UJI Portal?
UJI Portal (UPO) és una aplicació destinada a gestionar i publicar els continguts de la pàgina web institucional www.uji.es de l'UJI. L'eina cobreix tot el procés, des de la identificació i agrupació dels usuaris en franquícies fins a la publicació final en el portal web. Així mateix, permet personalitzar la forma de mostrar les informacions, en funció de la plantilla web assignada.
UPO organitza els continguts del web a través de nodes i subnodes, és a dir, carpetes ordenades jeràrquicament en forma d'arbre. Segons els permisos que tinguen, els usuaris poden afegir, eliminar o duplicar nodes, dotar-los d'una estructura concreta i configurar les seves característiques per generar el contingut. A cada node el poden dotar de diferents recursos, ja siguen pàgines HTML, imatges, vídeos o documents PDF. Des d'UPO es pot editar qualsevol d'aquests recursos, definir les seves característiques de visibilitat o dates de vigència i assenyalar la persona responsable i/o l'autoria de la informació. I tot, es mostrarà d'una manera o l'altra, segons el disseny de la plantilla web que s'assigne.
A més, des de la mateixa aplicació, es pot proposar la publicació de continguts d'unes àrees a unes altres del portal, així com sincronitzar-los, és a dir, automatitzar l'actualització d'una part del web en funció de la prioritat que s'assigne als continguts, les dates de vigència, un ordre prefixat o la seva data de creació.
A través d'aquesta eina, a més, qualsevol persona usuària pot previsualitzar una informació del portal per comprovar el seu resultat i veure com es presenta al web. A més de tot això, UPO contempla altres funcions més específiques per a documentació, com ara cerques temàtiques o selectives.
Podeu trobar més informació sobre les característiques de les plantilles que utiliza el gestor del portal en Plantilles Portal (UPO) i sobre les principals consultes d'accessibilitat web que es presenten en FAQ Problemes d'accessibilitat a Portal (UPO).
També teniu disponible aquest videotutorial sobre el funcionament bàsic de l'aplicació UPO.
Accés a l'aplicació
A l'aplicació UPO podeu accedir a través de l'enllaç Universitat Jaume I
Es recomana utilitzar els navegadors Firefox o Chrome i evitar Internet Explorer, ja que, amb aquest últim, algunes funcions de l'aplicació no responen correctament.
Qui pot utilitzar UPO?
L'aplicació està destinada a qualsevol membre de la comunitat universitària de l'UJI que necessite gestionar els continguts, per exemple, de la seva unitat, servei o departament al portal web de la Universitat. Tota persona usuària ha de tenir, però, dos requisits imprescindibles:
Identificació corporativa com a membre de la comunitat universitària (nom d'usuari i clau d'accés).
Una franquícia assignada per l'administrador de l'aplicació. És el permís que identifica un servei, departament, unitat de la Universitat o grup d'usuaris, com a responsable del contingut d'una part del portal, i també determina quines persones concretes poden editar aquesta informació. Podeu consultar Qui pot gestionar contingut? per a obtenir més informació.
Tots els usuaris poden consultar i visualitzar qualsevol contingut que s'introdueix en el portal, però, dins de la franquícia, hi ha dos tipus de rols i, d'acord amb això, tindran uns permisos o altres i podran fer unes o altres tasques:
Editor/a: pot crear, modificar, esborrar i proposar els continguts als quals té accés en unes zones determinades a partir de la franquícia assignada. També pot proposar publicar informacions del seu àmbit d'actuació a altres llocs del portal no vinculats a la seva franquícia. No hi ha un nombre limitat d'usuaris editors, en pot haver-hi tants com siguen necessaris.
Administrador/a: a més de les mateixes funcions que tenen els editors, són les persones encarregades d'acceptar o rebutjar les propostes de publicacions que li arriben d'usuaris d'altres franquícies (àrees) del portal. Quan es fa una proposta, els administradors reben una notificació per correu electrònic perquè l'autoritzen o la deneguen i, per tant, es publique o no al node que administren, és a dir, en el seu àmbit. Una franquícia pot tenir diversos usuaris administradors o no tenir-ne cap i que tots siguen editors.
La pàgina d'inici d'UPO
Quan accediu a l'aplicació, la pantalla que apareix és com la següent: