Ajuda amb dades en escriptori local vs. escriptori remot

IR A LA VERSIÓN EN CASTELLANO

Situació

El sistema de connexió a escriptori remot a través de remot.uji.es està preparat per a oferir un escriptori que us permetrà accedir a les aplicacions de gestió i núvols corporatius com si estiguéreu en el vostre equip del despatx.

Hi ha que tenir en compte que el que teniu actualment en vostre equip local del despatx, no ho voreu des de l'escriptori remot.

Coses que poden estar en local en l'equip del despatx:

  • Fitxers en carpetes locals (escriptori, els meus documents, etc.).
  • Certificats digitals.
  • Aplicacions NO estàndard.

Cóm poder regularitzar la situació

Fitxers 

Per als fitxers la única opció és anar físicament al despatx i copiar-los en una unitat del núvol, preferiblement en Google Drive que no te limitació d'espai. D'aquesta forma sempre es podran compartir i treballar amb ells des de casa (si es vol sense necessitat d'utilitzar l'escriptori remot). Si els fitxers son pocs i no ocupen molt d'espai, també podeu copiar-los a la unitat X: tenint en compte que aquesta unitat sí està limitada en quantitat d'espai.

Cal que apliqueu el sentit comú: no es tracta de pujar tot al núvol per si de cas; cal pujar sols els documents que es necessiten. Pujar tot no té sentit, ja que, a més de demorar la pujada diversos dies (segons el volum de fitxers), no aporta valor.

En casos extrems, com ara la impossibilitat absoluta d'accés físic a l'equip, i sols en el cas d'equips administrats pel SI, es podrà realitzar una incidència al CAU per a què Operació del SI ho intente com administrador de l'equip. Aquests, considerant l'impacte del cas sobre la producció de l'UJI, s'atendran quan siga possible amb els RR. HH. disponibles in situ.

Certificats digitals

Per als certificats digitals ocorre el mateix. Si no teniu una còpia en casa, la única opció serà anar físicament al despatx i exportar-los, preferiblement, al núvol (v. g., Google Drive), ja que en un pendrive no seran accessibles des de l'escriptori remot (és una mesura de seguretat bàsica per aïllar-lo dels possibles problemes que puga tenir l'equip domèstic). Després els importeu a l'escriptori de casa i/o en el de remot.uji.es (preferible, en la majoria de casos, ja que sempre els tindreu accessibles).

Targetes criptogràfiques d'empleat públic

En el cas de les targetes criptogràfiques d'empleat públic, necessiteu un lector. Podeu anar al despatx i agafar el teclat. Són tots USB i el podreu connectar al PC de casa sense problemes. Més avall teniu els links d'ajuda de com usar-los.

Per a utilitzar aquesta targeta hi ha que desinstal·lar el software de dni electrònic que pugueu tindre en casa, ja que són incompatibles.

Ací teniu els links d'ajuda sobre com fer aquesta exportació/importació:

Si, finalment, necessiteu ajuda presencial per a exportar el certificat (noteu que sols vosaltres sabeu la clau d'accés), ho haureu de sol·licitar via CAU.

Aplicacions NO estàndard

Per als programes no estàndard, si teniu llicència els podreu usar en casa. Si no, hi haurà que tractar cas a cas (via CAU).