Escriptori Remot a les Aules d'Informàtica

IR A LA VERSIÓN EN CASTELLANO

En aquests manuals es descriuen els procediments per fer una connexió des de l'ordinador personal a un equip de pràctiques de les aules d'informàtica. Un cop connectat, es tindrà accés a tots els programes instal·lats a les aules d'informàtica, podent treballar des del nostre ordinador personal com si estiguéssim físicament a les aules.

Hi ha dues maneres per realitzar la connexió:

  • Mitjançant un programa o client d'Escriptori Remot: RDP
  • Mitjançant un navegador d'Internet: HTML5


A Sistemes Windows o Linux, normalment porten instal·lat per defecte un client d'Escriptori Remot, per la qual cosa és recomanable utilitzar el mode RDP per realitzar la connexió::


Als Sistemes macOS, no hi ha un client d'Escriptori Remot instal·lat, per la qual cosa haurem d'instal·lar-ne un. Tot i que es tracta d'una tasca una mica complicada, un cop instal·lat, és recomanable l'ús de RDP per a la connexió:


En altres Sistemes com ChromeOS, o bé no hi ha possibilitat d'instal·lar un client d'Escriptori Remot, o bé no està suportat pel sistema d'aularemota.uji.es, per tant només podrem realitzar una connexió a través d'HTML5, utilitzant qualsevol navegador d'Internet:


En qualsevol Sistema Operatiu, sempre és possible utilitzar la connexió a través d'HTML5, utilitzant qualsevol navegador d'Internet. Per exemple per a casos en què no funcioni la connexió a través de RDP:


Per resoldre els dubtes més freqüents, hi ha una pàgina de Preguntes i Respostes, on es recullen les consultes més habituals: