Instruccions bàsiques per al teletreball

IR A LA VERSIÓN EN CASTELLANO

Canvi d'hàbits i procediments:

Per a teletreballar cal tindre en compte que els documents, tant en paper com electrònics, que estiguen només disponibles en el teu despatx/equip d'escriptori no seran accessibles. Per tant, a nivell procedimental, hauries de modificar els teus hàbits de treball de manera que els documents crítics per al servei estigueren en el 'disc X' o, en el seu defecte, en el servei d'emmagatzematge en el núvol corporatiu (MS OneDrive o Google Drive); ací pots guardar també els documents accessoris.

Cada dia, abans d'abandonar l'UJI, guarda els documents en algun d'aquests serveis.

Polsar l'enllaç Ajuda amb les dades en escriptori local vs escriptori remot per a més informació.

Al seu torn, ací trobareu com copiar fitxers de la unitat compartida (X:, Y:, Z:...), accesible des de l'escriptori remot, a l’ordinador local.

Eines bàsiques per al teletreball

Ofimàtica col·laborativa

Recomanem la utilització de les eines d'ofimàtica col·laborativa per a comunicació i treball.

Telefonia

Desviar telèfon corporatiu a una extensió personal (fix -preferible- o mòbil).

Des del teu terminal, marca:

*60

  Desviament immediat. El telèfon propi no sonarà. El sistema ens demanarà el número de telèfon extern (a ser posible fix) al qual volem desviar les telefonades.

En casos extrems, com la impossibilitat absoluta d'accés físic, es podrà realitzar un CAU perquè es faça des de la gestió de la central; aquest, considerant l'impacte del cas sobre la producció de l'UJI, s'atendrà quan siga possible amb els RR. HH. disponibles.

Per a anul·lar-ho:

*64Anul·lació de desviament. (Només si ja tens el telèfon desviat)

Conjunt complet dels Codis de funcionament dels telèfons de la central telefònica corporativa.

Servei d'escriptori remot

És necessari seguir les indicacions dels manuals al peu de la lletra, de manera que tots els requisits d'ús es complisquen.

Connexió a escriptori remot per al personal d'administració i serveis. Des d'ací podreu accedir al 'Disc X', Oracle Forms, Discoverer...

Ús del Google Drive o MS OneDrive

Cal que apliqueu el sentit comú: no es tracta de pujar tot el 'disc X' al núvol per si de cas; cal pujar sols els documents que es necessiten. Pujar tot no té sentit, ja que, a més de demorar la pujada diversos dies (segons el volum de fitxers en X), no aporta valor.

La regla bàsica és: entreu a 'remot.uji.es', pugeu/feu el que necessiteu i eixiu (tancant la sessió). A posteriori, podeu compartir els documents, ja al núvol, amb qui calga.

Servei de túnel per a VPN

No realitzeu transferències massives de dades amb la VPN activada ja que aquestes carreguen innecessàriament el servei en perjudici de la resta d'usuaris, fins i tot posant-lo en perill d'interrupció. No cal dir que no heu de fer-lo servir per a descàrregues de continguts aliens a la feina.
Hi ha hagut casos de problemes d'ús de VPN amb la configuració d'alguns models d'encaminadors (routers) d'alguns proveïdors d'accés a Internet (v. g., Vodafone i Yoigo). Es soluciona amb la intervenció remota d'aquests per al canvi de configuració. Si aquest poguera ser el cas contacteu amb el CAU,
La presència de suites antivirus específiques (v. g. Norton, Avira, Avast...) pot ser un problema per al VPN. L'usuari, habitualment, no la sap gestionar i tanca tot per defecte, de manera que el túnel s'obre però no va. Sense antivirus sol funcionar però eliminar/baixar l'antivirus és responsabilitat del propietari de l'equip, no dels tècnics del SI. A efectes informatius: l'experiència indica que el programari antivirus que ve en les noves versions de sistema operatiu MS Windows (Microsoft Security Essentials o Windows Defensar) és suficient per a una protecció estàndard.
S'ha detectat problemes de funcionament en el cas que més d'un equip MS Windows compartint encaminador (i. e., a la mateixa subxarxa), el que és prou normal en un mateix domicili, desitgen, simultàniament, establir una VPN contra el mateix servidor de túnels.

En alguns casos (indicats en les guies d'ús, com l'accés al servei d'escriptori remot) o per a accedir a recursos d'accés restringit (com els repositoris de la Biblioteca) pot requerir-se establir una VPN.

Respecte a la infraestructura VPN antiga i el seu client (útil en versions antigues de sistema operatiu, com Windows Vista), existix documentació ací

Més eines per al teletreball

Ací teniu uns itineraris formatius per a teletreballar amb aspectes tècnics i no tècnics necessaris per a ser efectius, pensats per als diferents col·lectius de la comunitat universitària.

Polsar aquest enllaç per accedir a tot el conjunt de manuals per al teletreball.

Necessiteu assistència?

El CAU seguix sent el punt únic d'entrada, el que permet una major eficiència en el suport a l'usuari. No obstant això, ateses les circumstàncies actuals de teletreball en el propi CAU, hem de racionalitzar la seua demanda, prioritzant l'ús de mètodes de contacte robustos, com la web o el correu-e davant el telèfon, que, a més, és intrusiu en un ambient [de treball] domèstic.

Per facilitar l'assistència en casos específics, hem habilitat accés directe al tècnic de suport tècnic a la docència.

Suport tècnic a l'ús d'eines de treball col·laboratiu, videoconferència o gravació de classes

Si la seua sol·licitud està relacionada amb aquest tema (per a suport funcional sobre la docència accediu a Informació per a la docència en línia a l'UJI), contacteu directament amb els tècnic de cada centre en el correu-e o els telèfons següents:

CentreCorreu electrònicDes d'un telèfon corporatiuDes de fora de l'UJI
Escola de Doctoratbsales@uji.es44051617486495
ESTCEspolanco@uji.es44058627364799
FCHSjobeltra@uji.es44050 617486478
FCJElamitier@uji.es44059667845750
FCSfontl@uji.es44054617486500
'Colorines'asayas@uji.es44052617486536
Coordinaciónsjovani@uji.es44053617486508