Com iniciar sessió des d'un portàtil UJI extern a la UJInet

IR A LA VERSIÓN EN CASTELLANO

Instruccions bàsiques per a iniciar sessió en un ordinador portàtil UJI, amb la imatge programari corporativa, pertanyent al domini MS Windows 'SG', situat fora de l'UJI (i. e., sense connexió directa a la UJInet) i usant una connexió al servidor via túnel amb el client VPN.

Per raons de seguretat de la informació, els ordinadors portàtils UJI, amb la imatge programari corporativa, no disposen d'usuari local; cal iniciar sessió amb l'usuari corporatiu. L'usuari tampoc podrà sol·licitar ser administrador de l'equip.

Inici

Una vegada arrancat el portàtil, ha de fer clic en qualsevol lloc per a mostrar la pantalla d'inici de sessió.

Habilitar l'accés a Internet (connexió wifi o cablejada)

Per a poder connectar amb la UJInet amb el client VPN, l'ordinador ha de tindre connexió a Internet.

Si l'equip està connectat amb un cable de xarxa i disposa d'accés a Internet, els passos de connexió a la wifi no seran necessaris.

En la part inferior dreta està la icona de connexió a la wifi. Polsar una vegada sobre la icona 'Internet'.

En el llistat, tria la xarxa wifi (SSID) que corresponga.

En el cas particular de trobar-nos dins del campus, es pot triar la xarxa wifi 'UJI'

És convenient marcar la casella 'Connectar automàticament' si és una xarxa wifi d'ús habitual (v. gr., la de la nostra llar). Seguidament, polsar 'Connectar'.

Autenticació per VPN.

En el cas particular de trobar-nos dins del campus, havent triat la xarxa wifi 'UJI', ens haurem d'autenticar en el Portal Captiu UJI.

Després passarem a l'autenticació per VPN. En aquesta part ja se sol·licitarà les nostres credencials corporatives (usuari/clau d'accés) per a establir la connexió segura amb la UJInet.

Una vegada més, en la pantalla d'inici, en la part inferior dreta, prémer una vegada sobre la icona 'Inici de sessió en xarxa'.

Introduïu el nom d'inici de sessió en la forma 'usuari' (sense @sg\...) únicament el nom d'usuari.  Seguidament la clau d'accés i polsar sobre la fletxa com s'indica en la imatge.

Durant uns segons (dependrà de la velocitat de connexió de cadascun), es prepararà i crearà el perfil de l'usuari (això només succeirà la primera vegada que s'inicie sessió amb aqueix portàtil UJI en particular). Quan acabe, apareixerà l'escriptori de Windows amb el perfil de l'usuari creat. Llest per a treballar.

En una única operació, hem iniciat sessió en el terminador de túnels (servei VPN) i en domini MS Windows 'SG'.