Connexió a Escriptori remot en servidor remot.uji.es

IR A LA VERSIÓN EN CASTELLANO

'remot.uji.es' és un servidor que proporciona accés remot a un sistema informàtic amb les ferramentes bàsiques per al personal d'administració general: Disc X, Oracle, Discoverer...

No convé utilitzar l'escriptori remot per a tasques d'utilització de ferramentes ofimàtiques: Word, Excel, etc. Si aquest és el tipus de treball que realitzes és millor que ho fages amb les aplicacions instal·lades localment al teu ordinador i recorda sempre guardar el treball en Google Drive o Microsoft OneDrive per a poder accedir posteriorment a aquest des de remot.uji.es o des de el teu ordinador del despatx.

Per disposar del MS Office al nostre equip personal seguiu l'enllaç 'MS Office 365: Instal·lació per a ús personal'.

Abans de començar


MOLT IMPORTANT

És necessari que tingues activada la connexió VPN. Ací està la documentació sobre la instal·lació i configuració en els sistemes operatius més habituales:

Més informació en VPN. Per què usar el protocol L2TP.

Mentre estàs treballant


MOLT IMPORTANT

  • Amb remot.uji.es no podràs accedir als fitxers que tens emmagatzemats de manera local en l'ordinador del teu lloc de treball. Necessites tenir els fitxers en el disc X o en el Google Drive o OneDrive de Microsoft.
  • Si mentre estàs treballant tens un període d'inactivitat de 10 minuts la connexió es tancarà automàticament i perdràs tot el treball que no hages guardat a l'e-UJIer@ o al disc X o al Google Drive o MS OneDrive.

Advertència

Tens ja el túnel obert (connexió VPN establida)? Si no, no pots continuar; torna a llegir 'Abans de començar' per poder seguir.

Pas 1: Obri el túnel si no ho has fet


Aquesta imatge correspon al client VPN que usa el protocol L2TP

A la 'barra de ferramentes' (barra horitzontal inferior) busca, en el costat dret, la icona No Internet connectiono o(normalment, al costat del altaveu).

Prem damunt ella i t'hauria d'aparèixer una imatge similar a l'adjunta.

A la casella 'VPN-UJI', prem 'connectar'. Si no t'apareix, torna a llegir 'Abans de començar' per poder seguir.

Pas 2: Executa l'aplicació "Connexió a Escriptori remot"


Per a accedir polsar sobre la icona  situada en la part inferior esquerra de la pantalla i escriurem en el camp de cerca la paraula: "escriptori remot". En el menú de cerca, vorem "Connexió a Escriptori remot" com es mostra en la següent imatge.
Polsar sobre el resultat de la cerca.

Pas 3: Configura el paràmetres de la connexió


Si no hem accedit amb anterioritat al servidor, els camps eixiran buits.

Els configurarem per a accedir al servidor polsant sobre "Mostrar opcions"

Si vols evitar que et pregunte cada vegada per l'acceptació del certificat, has de polsar la pestanya "Opcions avançades" i marcar l'opció "Connectar i no avisar". Desprès polsar "Connectar" per a continuar.


Ús de més d'un monitor

Abans de connectar, dins de la pestanya "Pantalla" tens la possibilitat de marcar 'Usar tots els meus monitors per a la sessió remota'

En la següent pantalla, en la pestanya "General", emplenarem:

  • Equip: remot.uji.es
  • Usuari: SG\nom_de_usuari (sense -@uji.es-)

Polsar "Connectar" per a accedir.

Pas 4: Identificat


MS Windows demanarà la clau d'usuari (com si estiguérem presencialment a la Universitat Jaume I i iniciàrem sessió en el nostre equip Windows d'escriptori):

Pas 5: Accepta el certificat


La primera vegada que s'accedeix al servidor 'remot.uji.es', demanarà l'autorització per part de l'usuari de l'acceptació del certificat emés per l'UJI.

En aquesta pantalla cal marcar la casella "No tornar a preguntar-me..." perquè en la pròxima connexió no torne a sol·licitar l'acceptació.

Premeu .

Pot ocórrer que en aquest pas l'aplicació et tire fora i caldrà que ho tornes a fer des del Pas 1. Et tornarà a dir el mateix i caldrà que seguisques les instruccions una altra vegada (a la segona t'hauria de deixar seguir).

Pas 6: Connexió realitzada


A continuació començarà la connexió contra el servidor.

Si tot ha funcionat bé, accedirà a l'escriptori del servidor de l'UJI remot.uji.es

Perfecte!!!

Ara ja pots treballar.Quan acabes de treballar:

Finalització de la connexió


Per a eixir del servidor i tancar la sessió remota i les aplicacions hauràs de polsar sobre la icona  i després sobre la icona   per a "Tancar sessió".

Per acabar, cal també tancar el túnel (connexió VPN).

Per fer-ho, polseu damunt VPN-UJI i, després, damunt de desconnectar.