Aula Virtual | Alumnat

Com s'accedeix a l'Aula Virtual?

Podeu accedir a l'Aula Virtual directament des del portal web de l'UJI http://www.uji.es. En el menú desplegable Eines, apareix l'opció Aula Virtual.

També es pot accedir directament a través del següent enllaç: https://aulavirtual.uji.es/

Com s'accedeix als cursos de les assignatures?

Primerament, cal autenticar l'accés a l'Aula Virtual amb l'usuari i la contrasenya de l'UJI.

Pàgina d'accés a l'Aula Virtual

A continuació, apareixerà una pàgina amb els cursos o assignatures als quals esteu matriculats o matriculades, sempre que el professorat l'haja creat, prèviament, a l'Aula Virtual. Aquest procés no és immediat, una volta us matriculeu haureu d'esperar un temps fins que s'actualitze el sistema i apareguen els cursos, ja que se sincronitzen una vegada al dia, normalment, de matinada.

En Resum dels cursos, podeu filtrar per Actuals, Passats o Futurs, en funció de si voleu consultar un curs d'una assignatura de l'any actual o d'anys anteriors.

Pàgina d'inici de l'Aula Virtual

 

Quan premeu els tres punts d’algun curs, teniu l'opció de destacar-lo en la pàgina d’inici fent clic en Destaca el curs. Si ho feu, aquest curs apareixerà a l’inici per defecte. També teniu l’opció Arxiva el curs per fer que no aparega.

 

Recordeu que si voleu veure, de nou, els cursos que prèviament heu ocultat de la pàgina, podeu filtrar els Arxivats en el Resum dels cursos, i així es tornaran a mostrar.

 

Des de l’apartat Tauler, podreu accedir a un Calendari des del qual podreu comprovar les tasques que heu de fer planificades per dies.

 

Com podeu editar el vostre perfil?

Podeu personalitzar el vostre perfil d’usuari en l’Aula Virtual posant una fotografia o emplenant alguns camps d’informació. Per fer-ho, cal que desplegueu la fletxa que trobareu al costat de la vostra foto, en el marge superior dret, i feu clic a Perfil.

 

Des d’aquesta pàgina, en l’apartat Més dades de l’usuari, heu de fer clic en Edita el perfil.

 

A continuació, trobareu tota la informació referent al vostre perfil d’usuari. Des d’ací podeu editar l’adreça electrònica a la qual voleu rebre les notificacions (recordeu que només s’accepten els comptes de l’UJI), modificar la foto de perfil, incloure una descripció, etc.

Des del Tauler, també podeu accedir a Preferències per a la configuració de l’Aula Virtual.

 

En aquesta pàgina, en l’apartat Compte d’usuari, també podeu editar el perfil a més d'escollir l’idioma preferit, gestionar les preferències del fòrum, les preferències de l’editor, les claus de seguretat, etc.

 

Quins elements o apartats podeu trobar dins d'un curs?

Per accedir a un curs o assignatura concreta, heu de fer clic damunt. A continuació, veureu que es desplega una pantalla amb el contingut i els materials de l’assignatura.

 

Cal destacar que la informació que apareixerà en un curs dependrà de la configuració que haja realitzat el professorat, per la qual cosa no hi ha un model general.

Podeu trobar material docent, documents, enllaços, tutories públiques o privades, fòrums de debat o tasques per lliurar els treballs i pràctiques. Si així ho configura el professorat, l’Aula Virtual també permet realitzar qüestionaris i exàmens en línia.

 

Dintre d’un curs, el més segur és que el professorat penge els materials docents. A més, el professorat pot configurar la visualització dels continguts perquè apareguen unes etiquetes que n’indiquen l’estat i, per tant, si encara no s’ha visualitzat el contingut, es mostrarà com a Pendent i, en el cas contrari, l’estat serà Feta.

 

Una altra de les utilitats més comunes de l’Aula Virtual és la de les tasques perquè l'alumnat entregue els treballs i les pràctiques per a ser qualificats i avaluats per part del professorat.

 

En la part superior dreta de la pantalla, podeu accedir a la lupa, per a cercar directament el contingut desitjat; a la campaneta, per a visualitzar notificacions enviades des de l’Aula Virtual i rebre una alerta quan es penge o actualitze la informació; o al globus, per a accedir al xat.

 

A més, també disposeu d'Enllaços UJI, amb informació general i d’interès per a l’alumnat i el professorat.

 

En la part lateral dreta de la pantalla podeu trobar diferents blocs, segons la configuració del professorat del curs. Poden aparèixer, per exemple, Activitats, en els diferents formats que existeixen per pujar informació o intervindre en l’Aula Virtual, Esdeveniments propers, on s’indiquen les tasques que caldrà realitzar pròximament, un Calendari, en què s’indiquen els dies en els quals hi ha algun esdeveniment o activitat referent a l’assignatura, etc.

Resolució de problemes

Davant qualsevol problema en el funcionament de l'aplicació, us podeu posar en contacte amb el Centre d'Atenció a Usuaris (CAU) del Servei d'Informàtica de la Universitat Jaume I de Castelló. Podeu telefonar al CAU al (964 38) 7400 dins de l'horari d'atenció telefònica (de dilluns a dijous de 08.30 a 19 h i els divendres de 09.30 a 17 h), enviar les vostres consultes a l'adreça electrònica cau@uji.es o crear una incidència a través de l'aplicació CAU. Serà atesa tan ràpidament com siga possible i amb el millor servei disponible.