Guia de posada en marxa d'un equip amb Microsoft Intune (Windows 10)

Què és Intune?

Microsoft Intune és una solució d'administració de punts de connexió (endpoint; són equips d'usuari final) basada en el núvol. Administra l'accés dels usuaris i simplifica l'administració d'aplicacions i dispositius de molts tipus, inclosos dispositius mòbils, equips d'escriptori i punts de connexió virtuals. Microsoft Intune s'integra amb altres productes i serveis de Microsoft que se centren en l'administració de punts de connexió.

Passos per a completar el procés d'afegir l'equip en Intune

Pas 1.- Connexió a la xarxa

Cal tindre una connexió en la xarxa, bé per Ethernet (cable) o per wifi (sense fil). Si es tracta d'un equip de la Universitat Jaume I que està connectat per cable a la UJInet, no caldrà fer res més. Si, per contra, s'accedeix a la UJInet mitjançant la wifi, caldrà connectar-se a la xarxa (SSID) eduroam (amb el SSID UJI no funciona bé perquè en reiniciar-se l'equip es perd la connexió). Per a connectar-se a eduroam cal utilitzar l'adreça de correu corporativa completa, és a dir ‘usuari@uji.es’.

En el cas que l'equip el tinguem a casa, cal buscar i connectar-se a la WIFI o Ethernet local de l'habitatge.

Pas 2.- identificació

En la següent fase ens demanarà un usuari per a afegir l'equip en Intune. Cal introduir la nostra adreça de correu corporativa UJI, 'usuario@uji.es'.

Pas 3.- Validació i configuració

Després d'una validació correcta començarà el procés d'autoconfiguració del perfil de l'equip, aplicant-se les polítiques que estiguen afegides per al perfil. Aquest procés pot demorar sobre 5 minuts depenent de l'equip. Si polseu l'enllaç ‘Mostrar detalls’ es pot comprovar quina configuració se li està aplicant a l'equip.

Pas 4.- Autenticació en Windows

A continuació, el sistema mostrarà la pantalla de login o autenticació en Microsoft Windows on hauràs de validar-te amb el teu usuari corporatiu de l'UJI però sense afegir el domini ‘@uji.es’.

A continuació començarà a aplicar la configuració especifica de l'usuari. Aquest procés pot demorar-se al voltant d'uns 5 minuts depenent de l'equip. Una vegada finalitzat aquest procés, ens mostrarà l'escriptori de Windows.

Pas 5.- Començant a treballar

En la barra d'eines, polseu en la icona de Windows es mostrarà el menú d'inici on podrem vore que hi ha zones sense icones. Això és pel fet que encara no ha començat a instal·lar-se algunes de les aplicacions que s'han configurat des de Intune, com són Adobe Reader, autosignatura, Firefox,…

Si polseu en la icona de notificacions podem vore les aplicacions que s'estan descarregant i instal·lant en eixe moment.

Aquest procés sol tardar uns 10 minuts en finalitzar. És totalment transparent de cara a l'usuari final i no cal fer res.

Portal d'Empresa (Company Portal)

Una vegada s'ha instal·lat l'aplicació del Portal d'Empresa podem executar i instal·lar aplicacions opcionals que hem publicat perquè, qui les necessite, li les puga instal·lar encara que no es tinga permisos d'administrador.

En obrir, ens sol·licitarà que triem el tipus de categoria de l'equip. Marcarem en què millor s'ajuste i polsarem ‘Done’ per a acabar.

Seguidament ens mostrarà la llista d'aplicacions que tenim publicades. I si, v. gr., polsem en la icona de l'IBM SPSS Amos (Figura 1) ens obrirà la pàgina per a poder instal·lar-la (Figura 2).

Una vegada instal·lat ens mostrarà el missatge de ‘Installed’ com a mostra la següent imatge.

NOTA: A vegades el procés d'instal·lació de les aplicacions es queda bloquejat. Si observes que no apareixen notificacions durant un període de temps (10 minuts o més), és molt possible que el procés haja fallat i hages de reiniciar l'equip per a poder continuar amb la instal·lació. Aquestes situacions són poc freqüents però poden ocórrer amb equips més limitats de recursos.